Нарада з деканами факультетів, директорами ННІ, начальниками виробничих підрозділів: обговорили питання енергозбереження, контролю за навчальним процесом

10 вересня 2018 року

     Сьогоднішнє життя – як сидіння на пороховій бочці: ніколи не знаєш, коли вона вибухне, і надієшся, що цього не станеться. І хай до порохової бочки ще далеко, але очікування вже озвученого зростання ціни на газ і потенційного здорожчання компослуг змушують напружуватися – і морально, і фінансово. Тож і не дивно, що традиційна нарада керівництва вишу з деканами факультетів, директорами ННІ, начальниками виробничих підрозділів, яка пройшла сьогодні в університеті, першим пунктом порядку денного розглядала енергоощадження.

     З аналізом витрат енергоресурсів за серпень ц.р. виступив перший проректор Ігор Ібатуллін. Він навів зведені показники, аналіз витрат енергоносіїв у розрахунку на одного проживаючого у гуртожитку, порівняльні результати витрат, зокрема холодної і гарячої води, за серпень 2017 і 2018 рр. Стосовно ж газу, то його споживання на відповідний період поточного року зросло аж на 37%, порівняно з минулим.

     Принагідним був і коментар начальника господарського відділу Володимира Дудченка, що стосувався економії енергоресурсів і обліку наявних у корпусах і гуртожитках електроприладів.

     Відповідно, серед задач, які стоять перед колективом, перше – зменшення витрат електроенергії, постійний контроль за використанням світла, електроприладів, друге – забезпечення теплом і контроль за споживанням гарячої води.
     Про стан відвідування занять студентами денної форми навчання, зокрема старших курсів, доповідав проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша. Він навів результати перевірок працівниками навчальної частини, і перевірки ці, в т.ч. і повторні, триватимуть.

     Картину поселення студентів у гуртожитки на сьогоднішній день змалював директор студмістечка Сергій Стецюк.

     І наостанок: стосовно питання реформування навчально-наукових інститутів і факультетів, об’єднання кафедр, як зазначив Ігор Ібатуллін, спочатку їхні керівники повинні відпрацювати свої позиції, визначити алгоритм тих чи інших змін – і тільки тоді виносити це на розгляд вчених рад. Таке об’єднання має йти лише на користь, а не носити лише механічний характер.

Валентин Обрамбальський
 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook