Студент факультету землевпорядкування Олексій Малець – чемпіон України зі спортивного самбо!

3 вересня 2018 року

      Днями у Житомирі завершився молодіжний Кубок України зі спортивного й бойового самбо, який став відбірковим етапом до Чемпіонату світу серед юніорів та юнаків, що відбудеться у Грузії наступного місяця. Участь у чемпіонаті взяли близько 500 дівчат і хлопців з 18 областей України. Приємно відзначити, що серед учасників був і студент факультету землевпорядкування НУБіП України – Олексій Малець, який і став чемпіоном. Про нього та про його шлях до успіху і йтиме мова.

     Факультет землевпорядкування цього року, здається, зібрав найкращих хлопців і дівчат. Яскравим прикладом серед них є Олексій Малець – веселий, добрий, кмітливий і спортивний юнак, який у свої 18 років вже досяг звання чемпіона України серед молоді зі спортивного самбо. Поспілкувавшись з Олексієм, ми дізналися багато чого про його особисте життя, плани на майбутнє і шлях, який він пройшов аби стати чемпіоном.

– Як давно ти займаєшся спортом? З чого все починалося?
     – Почну з того, що своє дитинство та юність провів у сонячній Одесі. Мені завжди подобалось жити поряд з морем, бачити веселі обличчя одеситів на вулицях, адже в Одесі ніколи не буває сумно. Любов до спорту почалася завдяки батькові. Саме, він привів мене на першу спортивну секцію з дзюдо, коли мені було 8 років. З батьком у нас завжди були щирі, теплі і добрі відносини.

– Чи тяжко стати чемпіоном?
     – Авжеж, чемпіонами стають не одразу. Доводилося багато працювати над собою, уважно слухати настанови тренера, старанно вивчати і випробовувати різноманітні тактичні прийоми і комбінації, брати участь у змаганнях і, власне, здобувати безцінний досвід. Ось так і промайнули 10 років.

– Напевно батьки раділи твоїм успіхам?
     – Певна річ, кожну здобуту перемогу або ж гіркоту невдачі (вони також траплялися як без них) ми сприймали разом. Мої батьки дуже раділи та пишалися моїми здобутками, а для мене це найважливіша нагорода.

– Чи маєш якесь захоплення, хобі?
     – Оскільки моє дитинство протікало біля моря, тож який одесит не любить рибалити. Ми разом з батьком захоплюємося рибалкою.

– Які плани на майбутнє і чому обрав фах землевпорядника?
     – Почну з того, що обрати фах мені допоміг також батько. Саме після його зустрічі з деканом факультету Тарасом Євсюковим ми твердо вирішили вступати в НУБіП на спеціальність «Геодезія та землеустрій». Можна, було б піти шляхом спорту і підкорювати спортивну аудиторію, але твердо вирішили навчатися на факультеті землевпорядкування, аби мати гарну освіту і перспективну роботу. Впевнений, що зможу поєднувати навчання та заняття спортом і досягати нових звершень.

     Наостанок, хочемо побажати Олексію успіхів в житті, навчанні і перемог на татамі, а також гідно представити Україну на Першості світу зі спортивного самбо, що триватиме у Тбілісі з 11 по 15 жовтня!

Розмовляла Анастасія Матейченко,
студентка факультету землевпорядкування

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook