Кафедра методики навчання та управління навчальними закладами продовжує виїзні практичні заняття для майбутніх керівників навчальних закладів

26 березня 2018, 9:00

      26 березня 2018 року завідувачем кафедри методики навчання та управління навчальними закладами, професором В. Ковальчуком, спільно з керівництвом та колективом Науково-методичного центру «Агроосвіта» організовано практичне заняття «Роль НМЦ «Агроосвіта» в системі управління закладами освіти» для магістрів освітньої програми «Управління навчальним закладом».

     Відкриваючи зустріч Т. Іщенко, директор центру, привітала студентів та розповіла про діяльність установи, місія якої полягає в сприянні підвищенню якості освіти задля сталого розвитку аграрного виробництва та сільських територій. Сьогодні центр здійснює науково-методичний супровід підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації фахівців, займається створенням та підтримкою системи зовнішнього моніторингу якості освіти, вивченням та поширення педагогічних інновацій, сприяє розвитку міжнародного співробітництва, інтеграції системи освіти та науки до світового освітнього простору, впроваджує інноваційні підходи в організацію практичної підготовки студентів шляхом створення та розвитку мережі навчально-практичних центрів та багато іншого.

     Тетяна Дем’янівна розповіла про тенденції, які відбуваються в аграрному секторі та ролі навчальних закладів в підготовці конкурентоспроможних фахівців. Звернула увагу студентів на виклики сучасної освіти та шляхи їх подолання через підвищення освіченості педагогів, мотивацію студентів та обов'язкового розвитку партнерства між навчальними закладами та роботодавцями. Так у своїй розповіді Тетяна Дем’янівна навела приклад співпраці із партнерами з Німеччини та досвід освіти в Німеччині. Особливу увагу директор центру звернула на роботу в проектах, освоєння новітніх інформаційних технологій.

     Заступник директора М. Хоменко звернув увагу студентів на реформи в освіті, зміни до освітнього законодавства, а також на вдосконаленні практичної складової освітнього процесу.

     Друга частина зустрічі відбулася у структурному підрозділі НМЦ «Агроостіва», що знаходиться у Немішаєвському аграрному коледжі. Завідувач кабінету навчально-методичного супроводу ветеринарної освіти та технологій виробництва і переробки продукції тваринництва Т. Дудус, завідувач кабінету навчально-методичного супроводу технічної освіти, будівництва та землевпорядкування В. Шевченко та завідувач лабораторії інформаційно-ресурсного забезпечення освітнього процесу С. Жуковська ознайомили з роботою своїх підрозділів та організувала практичне і просвітницьке навчання. Майбутні магістри ознайомилися із лабораторією педагогічних інновацій, В. Шевченко провів цікаву інтерактивну бесіду про зв'язок навчальних посібників із життям студента, ознайомив студентів з новітніми матеріально-технічними засобами мотірорингу якості освіти аграрного сектору. Цікавою і пізнавальною була презентація сучасних онлайн платформ, технології створення електронних та друкованих підручників, відео уроків, авторських програм. Студенти ознайомилися із студією звукозапису, медіатекою, відео студією та іншими цікавинками центру.

     На завершення зустрічі учасники відвідали музей декоративного мистецтва, де зібрані унікальні колекції костюмів, писанок, рушників, виробів прикладного мистецтва з усіх регіонів України.

     Підбиваючи підсумки зустрічі В. Ковальчук подякував керівництву та працівникам центру за проведену зустріч та відмітив про важливість таких занять у професійному становленні майбутніх фахівців.

     Студенти в свою чергу відмітили, що саме такі заняття є досить цікавими, пізнавальними, практичними і необхідними для майбутньої професійної діяльності.

Тетяна Єрмак,
магістр освітньої програми «Управління навчальним закладом»
гуманітарно-педагогічного факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook