Забезпечення навчально-методичною літературою, енергозбереження та озеленення території – в центрі уваги наради директорів і деканів

15 лютого 2018 року

     15 лютого відбулася нарада за участі деканів факультетів і директорів ННІ, завідуючих гуртожитками та комендантами корпусів, керівниками студентських організації та студентських рад, а також керівників університетських служб. Окрім традиційних питань енергозбереження і енергоефективності були розглянуті озеленення території.

 

     Про результати реалізації програми енергозбереження доповів проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко. А розпочав він з приголомшливої новини: тарифи на енергоносії і комунальні послуги знову зросли. І підвищення сягають від 10 до 15%. Це ще раз підтверджує вірність нашої стратегії на економію і впровадження енергозберігаючих технологій. До речі, як зазначив проректор, всі теплопункти, які встановлені за минулі два роки, дали позитивний ефект: при зменшенні споживання теплоносія в корпусах стало відчутно тепліше. Що ж до цифр, то в січні була зафіксована перевитрата холодної і гарячої води в гуртожитках. Перший проректор Ігор Ібатуллін назвав це недопустимими явищами. З метою посилення відповідальності за використання ресурсів буде запроваджена система відповідальних, які за графіком перевірятимуть стан споживання електрики та води. Професор Іван Радько запропонував при утепленні приміщень використовувати захисні плівки на склопакети, які дають до 30% економії.

     Директор ННІ лісового і садово-паркового господарства Петро Лакида презентував наказ ректора Станіслава Ніколаєнка, яким закріплені консультанти з числа викладачів і науковці інституту за навчальними корпусами та прилеглою територією. Вченою радою інституту розроблені плани озеленення, тому відповідальні особи, а це декани і директори, повинні розробити графік виконання робіт. В комплексі це питання буде розглянуте на засіданні ректорату.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук проаналізував стан сплати за навчання і проживання в гуртожитках. До 5 березня всі борги мають бути погашені – таке рішення прийняли учасники наради.

     Начальник планово-фінансового відділу Олег Бронін представив план надходжень від діяльності госпрозрахункових підрозділів. До минулого року він збільшений на 20%.

     Директор наукової бібліотеки Тетяна Кіщак доповіла про забезпеченість навчальною і науковою літературою навчального процесу. Як зазначають студенти в соціологічних опитуваннях, є дисципліни, де використовуються застарілі підручники або їхньої кількості недостатньо. З метою поліпшення ситуації бібліотека склала план потреб у навчально-методичній літературі, який доведено до керівників факультетів і ННІ. Це і є завданням для колективів кафедр – розробити необхідні підручники і посібники. До речі, доступ до електронних джерел тепер можливий і з гуртожитків.

 

     У різному Ігор Ібатуллін закликав директорів ННІ та деканів факультетів оновити номери телефонів та адреси електронної пошти на сторінках кафедр на офіційному сайті університету. Начальник інформаційно-обчислювального центру Віктор Теплюк наголосив на необхідності використання службової електронної пошти в домені nibip.edu.ua.

Денис Рудень

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook