Магістри кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту повернулися зі стажування у Поморській Академії (м. Слупськ, Польща)

28 грудня 2017, 11:54

Навчаючись у магістратурі «Управління інвестиційною діяльністю та міжнародними проектами» можна за два роки отримати два дипломи: один НУБіП України, а другий  – Поморської академії (м.Слупськ, Польща) або Університету Foggia (Італія).

Першим кроком до навчання у європейських навчальних закладах для  наших магістрів Дмитра Куценка, Віктора Нечипоренка та Діани Швед стало стажування у Поморській Академії (м.Слупськ, Польща).

20 грудня 2017 року завідувач кафедри виробничого та інвестиційного менеджменту Лідія Шинкарук та професор Тетяна Мостенська привітали студентів з поверненням до рідного університету. 


Майбутні проектні менеджери поділилися своїми враженнями про перебування у Польщі та думками щодо переваг те перспектив навчання у європейських навчальних закладах.

Дмитро Куценко: Кожному з нас доводиться приймати рішення які повністю або частково впливають на наше подальше життя. Ми – майбутні менеджери, і вміння правильно розставляти цілі, мислити і діяти відповідно до заданого плану є основою нашого успіху. На початку навчання у магістратурі я поставив перед собою кілька стратегічних цілей і вирішив отримати ступінь магістра з управління міжнародними проектами на випусковій кафедрі виробничого та інвестиційного менеджменту. Звичайно рішення вступу на нову спеціальність мені далося нелегко, адже я повністю звик до консерватизму сучасної освіти та, як і більшість моїх колег, ставився до нововведень з пересторогою.

Але як говорить головний герой одного з моїх улюблених творів української літератури: «Сміливі завжди мають щастя». І я з друзями мав щастя…Трійка відчайдух вперше вирушила до іншої країни, за кілька тисяч кілометрів від дому де на кожному кроці чекало щось незвичайне, незрозуміле, невідоме. Забігаючи наперед, хочу висловити подяку усім працівникам кафедри  за сприяння і допомогу у  організації поїздки та  її успішне завершення. В кожного з нас залишаться тільки позитивні спогади про цю подорож.


Слід пам’ятати, що успіху можна досягти лише наполегливою працею, але якщо говорити про особистісний ріст, то зарубіжна освіта, безсумнівно, надає для цього набагато ширші можливості. Зрозуміло, кожен вирішує сам, де йому навчатися та жити – на Батьківщині або за кордоном. І зрештою, хотілось би навести кілька позитивних і негативних моментів з останнього.

Навчання в Польщі, як доповнення до вітчизняної освіти, має низку безсумнівних переваг:

1.  Знайомство з іншою країною та її культурою.

2.  Вивчення кількох іноземних мов, маючи спільне навчання з студентами з різних країн.

3.  Високий рівень якості освіти.

4.  Нові корисні знайомства з вітчизняними та іноземними студентами.

5.  Умови проживання та якість їжі на високому рівні.

6.  По закінченню навчання є шанс влаштуватися на хорошу, високооплачувану роботу.

7.  Отримання статусу європейського студента та використання пільг, які він надає.

8.  Можливість подорожувати в будь-яку частину Європи без жодних обмежень.

9.  Наявність вільного часу, який можна використати на саморозвиток або ж попрацювати у позанавчальний час.

І все ж попри кількісну перевагу позитивних сторін є кілька недоліків, які теж необхідно враховувати. Це, на мою думку:

1.  Мовний бар’єр: необхідність на певному рівні володіти мовою країни, де планується проходити навчання;

2.  Віддаленість від Батьківщини;

3.  Потрібен час, щоб адаптуватися до менталітету та культури іншого краю.

І на останок бажаю Вам ніколи не зупинятися на досягнутому, адже в сучасному динамічному суспільстві тільки завдяки постійному руху можна зберегти конкурентоспроможність та провідну позицію.

Віктор Нечипоренко: Коли мені запропонували поїхати на стажування до Польщі, я дуже вагався, адже це була моя перша закордонна поїздка. І все-таки я наважився. Коли приїхали до невідомого раніше для мене міста Слупськ, нас відразу поселили в гуртожитки, в яких є всі умови для комфортного життя. У деякі моменти мені здавалося, що я нікуди і не їхав з власного дому, адже умови проживання дійсно були на найвищому рівні. Після кількох днів відпочинку від тяжкої дороги та акліматизації в іншій країні, ми почали ходити на навчання. І в той момент я зрозумів, що зробив правильний вибір. Навчався я на факультеті «Національна безпека», багато пізнав для себе нового та корисного. Особливо мені подобалися заняття з предмету «Криміналістика», адже ми власними руками робили відбитки пальців, за допомогою різних хімічний речовин знаходили сліди злочину, тобто все те, що ми бачимо в кримінальних телесеріалах та детективних фільмах.

 

Найбільше мене вразив рівень розвитку Польщі та культура життя. Нам є до чого прагнути, але щоб досягти такого рівня розвитку потрібно пройти дуже складний шлях, хоча за потенціалом ми є набагато сильніша країна, аніж Польща.

Коли настав час повертатися додому, то реально хотілося перенести усі позитивні зміни до нашого університету та України.

Хочу щиро подякувати Шинкарук Лідії Василівні за таку поїздку, і якщо випаде можливість ще поїхати не вагатимусь ні на мить.

Діана Швед: 3 жовтня ми приїхали у Польщу, в місто Слупськ, де і знаходиться Поморська Академія. Це на півночі, біля Балтійського моря. На протязі наступних двох тижнів у нас проходив період адаптації, і за цей час ми познайомилися зі студентами з інших країн, які проживали разом з нами у гуртожитку та вивчили місто, де жили наступні місяці.

 

Навчання в Академії було дуже цікавим. Заняття були незвичними та проходили на польській мові. Це дало нам можливість не лише добре вивчити мову, а й опанувати дисципліни за напрямком «Національна безпека».

 

Ця поїздка відкрила нам нові можливості та перспективи. За час перебування на стажуванні ми мали змогу не лише поєднувати навчання і роботу, а й подорожувати країнами Європи. Я дуже рада, що наш університет дає усі можливості для того, щоб студенти могли побачити світ та мали змогу навчатися за кордоном. Бажаю всім, кому випаде така можливість, не боятися та відкривати для себе нові горизонти.

Ми закликаємо отримувати ступінь магістра з управління міжнародними проектами на кафедрі виробничого та інвестиційного менеджменту факультету аграрного менеджменту, це розширить ваші можливості для реалізації найсміливіших планів і мрій на благо університету та України.

Дмитро Куценко, Віктор Нечипоренко, Діана Швед

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook