Міжнародна рада AGRIMBA ICA затвердила звіт за магістерською програмою МВА НУБіП України

25 червня 2017 року

     23 червня 2017 р. на базі Університету м. Дебрецен (Угорщина) відбулось засідання Міжнародної ради AGRIMBA ICA, в роботі якого взяла участь доцент кафедри адміністративного менеджменту та зовнішньоекономічної діяльності Олена Ковтун, яка є членом цієї ради. Нині до Міжнародної ради входять представники 25 університетів з 15 країн. Україну в цій організації представляє ексклюзивно Національний університет біоресурсів і природокористування України.

     Під час засідання кожний університет-член Міжнародної мережі AGRIMBA звітував за попередній рік, а також у співпраці з університетами партнерами були розглянуті та затверджені операційні плани на наступний рік. Цього разу на засіданні також була затверджена стратегія розвитку Міжнародної ради AGRIMBA ICA.

     У нашому університеті, зокрема на факультеті аграрного менеджменту, підготовка студентів-магістрів з видачею подвійних дипломів за міжнародною магістерською програмою «Адміністративний менеджмент» (що має міжнародну акредитацію Міжнародної ради AGRIMBAICA) розпочалася у 2002 році. А міжнародну акредитацію ця магістерська програма в НУБіП проходила вже двічі – у тому ж таки 2002 (у м. Варшава, Польща) та у 2008 році (у м. Загреб, Хорватія). Нинішній рік є заключним в процесі чергового підтвердження міжнародної акредитації AGRIMBA для Міжнародного магістерського курсу МВА в НУБіП України.
       Обов’язковою вимогою для успішного проходження акредитації є міжнародна компонента даної програми, яка,в тому числі, полягає в тому, що лектори з університетів-партнерів відвідують з гостьовими лекціями та беруть безпосередню участь в навчальному процесі студентів програми МВА.
    В жовтні 2017 р. заплановано візит засновника Міжнародної мережі AGRIMBA – Генерального секретаря Міжнародної ради AGRIMBA ICA професора Віма Хаймана (Університет Вагенінген, Нідерланди) з повноцінним модульним лекційно-практичним курсом (англ. мовою) «Introductionto Economic Policy» для студентів факультету аграрного менеджменту.

Довідково: НУБіП є членом Асоціації ІСА (Асоціація університетів наук про життя, до складу якої входять 60 провідних університетів Європи). ІСА має постійно діючі комітети, одним з яких є AGRIMBA. Міжнародна рада AGRIMBA має свій Міжнародний журнал APSTRACT (ISSN : 1789-221X, electronicversion: ISSN 1789-7874). В Україні тільки НУБіП України має єдину програму «Адміністративний менеджмент», що акредитована ICA та AGRIMBA.

Університети-партнери: Вагенінген Університет (Нідерланди), Чеський ун-т наук про життя (м.Прага), Варшавський університет наук про життя (Польща), Університет м.Загреб (Хорватія), Словацький аграрний університет м.Нітра, Дебрецен Університет (Угорщина), Університет Хохенхайм (Німеччина) та ін.

Анатолій Остапчук,
декан факультету аграрного менеджменту

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook