Святкування 119-ої річниці НУБіП

26 травня 2017 року
НУБіП

     26 травня 2017 року університет відсвяткував своє 119-річчя. Гостями свята були Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, віце-прем'єр-міністр з гуманітарних питань В'ячеслав Кириленко, міністр освіти і науки Лілія Гриневич та Народний депутат Сергій Тарута.

 

 

 

 

 

     На правах господаря, урочистості відкрив ректор Станіслав Ніколаєнко, який коротко розповів про університет, його здобутки і перспективи його 30-тисячного колективу. Очільник університету подякував спонсорам – випускникам університету, які за останній час вклали багато коштів у розвиток матеріально-технічної бази alma mater, уряду і особисто Прем’єр-міністру за підтримку і допомогу у відбудові третього корпусу, який був офіційно відкритий сьогодні.

     Вітаючи колектив НУБіП з 119-річчям університету, Володимир Гройсман підкреслив: у нас з вами є завдання, яке ми повинні обов’язково виконати – побудувати сильну державу, яка займатиме гідне місце у світі. І в цьому величезна роль належить агропромисловому сектору, тому країні потрібні наука та інновації, які б застосовувалися в АПК. Маємо не забувати і про українське село.

     Сильна, міцна, конкурентоспроможна економіка – ось те, що потрібно сьогодні. І в цьому своє вагоме слово мають сказати випускники таких провідних вишів, як НУБіП. Україна повинна бути серед лідерів, наголосив очільник уряду.
     Увага до вашого університету величезна, тому що тут роблять велику справу, зазначив вітаючи колектив, віце-прем’єр-міністр з гуманітарних питань В’ячеслав Кириленко. НУБіП – це локомотив освітньої сфери, яка переживає багато реформ, тому потрібно зробити все, аби вони були тільки на краще.

     Гостею свята була і міністр освіти і науки Лілія Гриневич, яка теж привітала колектив НУБіП.

     Конкурентоспроможність університету і його випускників, великий науковий і кадровий потенціал відзначив і заступник міністра агропромислової політики Максим Мартинюк.

     На святкуваннях була присутня і делегація з Університету штату Пенсильванія, з яким нещодавно підписано нову угоду про співпрацю. І Кетрін Катер привітала університет-партнер та нагадала про давні дружні зв’язки між нашими вишами, які нараховують вже чверть століття.

     Потому делегація на чолі з Прем’єр-Міністром України Володимиром Гройсманом, віце-прем’єр-міністром з гуманітарних питань В’ячеславом Кириленком та міністром освіти і науки Лілією Гриневич оглянули експозиції структурних підрозділів університету. Першими українською піснею вітав гостей колектив Немішаївського агротехнічного коледжу. Особливу зацікавленість високопосадовців викликали сучасні наукові розробки, представлені факультетами тваринництва та водних біоресурсів, агробіологічним, ветеринарної медицини, захисту рослин, біотехнологій та екології, ННІ енергетики, автоматики та енергозбереження. Як і завжди, кожен підрозділ презентував свої родзинки. Тож усі бажаючі змогли ознайомитися з освітньою, науковою, методичною діяльністю факультетів та інститутів. Дарами природи прикрасили свої композиції навчально-дослідні господарства. Ознайомитися із здобутками юридичного факультету запрошувала богиня правосуддя Феміда. А такого різноманіття смаколиків, як приготував для відвідувачів факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК, годі було знайти. Технічні новинки, пристрої, установки були частиною презентацій інженерних факультетів як базового закладу, так і його відокремлених підрозділів. Гуманітарно-педагогічний у креативний спосіб тестував гостей на знання іноземних мов та організував проведення дозвілля для малечі. Агрономи ж презентували селекційні досягнення. Ріг достатку із здоби доповнював композицію Бобровицького коледжу економіки і менеджменту імені О. Майнової. На чільному місці виставки факультету землевпорядкування розташувався 3D-сканер, наданий у користування студентам колишнім випускником, а нині членом ради роботодавців факультету Олексієм Куценком. Окрім того, господарі свята широко презентували відвідувачам також продукцію рослинництва і тваринництва власного виробництва. Справжньою музичною окрасою свята став народний художній колектив – естрадно-духовий оркестр «Сувенір» та ансамбль традиційного джазу «Диксиленд»

  

 

 

 

     Після огляду ректор Станіслав Ніколаєнко урочисто передав естафету вже ХХ зльоту студентських лідерів аграрної освіти своєму візаві з Уманського національного університету садівництва Олені Непочатенко.

 

 

 

     Програма свята включала як офіційну, так і неофіційну частину: спортивні та інтелектуальні змагання, чудову концертну програму, підготовлену силами викладачів кафедри культурології і аматорів університету.

      Завершила день теж традиційна студентська дискотека.

 

 

Валентин Обрамбальський,
Ольга Наконечна,
Ірина Білоус,
Денис Рудень,

Віталій Луцков,

Фотозвіт: Генадій Кушанов і Тарас Малаховський

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook