Молоді вчені ННІ лісового і садово-паркового господарства представили власні наукові здобутки у Литві на І-шій Міжнародній конференції «Smart Bio»

24 травня 2017 року

 

Молоді вчені ННІ лісового і садово-паркового господарства Світлана Білоус та Марина Голяка взяли участь у 1st International Conference «Smart Bio» (ICSB 2017), яка відбулася в литовському Університеті Вітовта Великого (Vytautas Magnus University). На науковій конференції зібралися вчені з усього світу для того, щоб обговорити наукові проблеми біорізноманіття, екології, молекулярної біології, біотехнології та біохімії, біоінформатики і біофізики.

Доцент кафедри дендрології та лісової селекції Світлана Білоус на конференції представила результати біотехнологічного дослідження багатовікових дерев України, які мають унікальне біологічне та культурно-історичне значення.

 

Аспірантка кафедри лісової таксації та лісовпорядкування Марина Голяка представила матеріали спільного дослідження вчених НДІ лісівництва та декоративного садівництва та Української лабораторії якості і безпеки продукції АПК щодо встановлення ролі деревного детриту у формуванні різноманіття мікобіоти в лісових насадженнях Українського Полісся.

Учасники наукової конференції ознайомилися з особливостями навчального процесу, матеріально-технічним оснащенням лабораторій для роботи студентів та науково-дослідними об’єктами Університету Вітовта Великого. Відбулася зустріч делегації вчених з ректоратом литовського університету.

Окрім участі у конференції вченими було проведено робочі візити до Литовського дослідного центру сільського і лісового господарства (Lithuanian Research Centre for Agriculture and Forestry), який був співорганізатором конференції ICSB 2017. Науковці цього литовського наукового центру є давніми партнерами вчених НУБіП України.

Литовські навчальні заклади і наукові установи вбачають великі перспективи у співпраці з українськими університетами. Вже 29 травня цього року в НУБіП України з робочим візитом планує приїхати декан факультету природничих наук Університету Вітовта Великого для обговорення перспективних напрямів співпраці.

Роман Василишин,

директор НДІ лісівництва та декоративного садівництва

 

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook