У конкурсі на кращу веб сторінку перемогли гуманітарно-педагогічний факультет і Мукачівський аграрний коледж

22 травня 2017 року

     Оголошений ще в квітні конкурс-огляд на кращу веб сторінку структурного підрозділу університету отримав логічне завершення. З 8 травня протягом тижня комісія проглянула всі інтернет сторінки ННІ, факультетів, відокремлених підрозділів і кафедр та винесла свій вердикт. Але перед цим декілька штрихів.

     За результатами внутріуніверситетського опитування, близько 35% абітурієнтів дізнавалися про можливості і переваги навчання в НУБіП саме з офіційного сайту. Тож логічним став головний акцент і мета конкурсу – дізнатися, наскільки ми готові задовольнити інформаційні потреби цьогорічних випускників. Розроблені критерії, а їх 50 за основними показниками та 9 за додатковими, перш за все, були направлені на оцінку сайтів з точки зору вступника. Також комісія оцінювала користь інформаційного наповнення для студентів і співробітників. Прикро, але й траплялися випадки розміщення неетичних матеріалів та застарілих контактних даних, за що виставлялися штрафні бали.
 
     Щодо відвідуваності. За цим показником лідерами стали сторінки факультетів ветеринарної медицини, гуманітрано-педагогічного та економічного. Маючи від 3500 переглядів за місяць, вони значно відірвалися від інших, які переглянули від 1100 до 2500 користувачів. Тут є певна логіка, зазначає співголова конкурсної комісії, керівник прес-служби університету Денис Рудень, адже ці два з цих факультетів –  чи не найчисельніші. До речі, як правило, ажіотаж відвідуваності відбувається під час проведення різноманітних заходів, які організовує колектив підрозділу. Тому й не найбільший гуманітарно-педагогічний факультет має таку велику кількість переглядів.
 
     Не будемо акцентувати увагу на технічних показниках оцінювання, а зупинимося на родзинках. Отже, висвітлюють свою співпрацю з роботодавцями  ННІ післядипломної освіти, факультети аграрного менеджменту, гуманітарно-педагогічний, економічний, захисту рослин, біотехнологій та екології, юридичний. Мають галерею відомих випускників сторінки ННІ лісового та садово-паркового господарства і післядипломної освіти, факультетів агробіологічного, ветеринарної медицини, гуманітарно-педагогічного, економічного, захисту рослин, біотехнологій та екології, харчових технологій та якості продукції АПК, юридичний. Свій відеоролик представили факультети агробіологічний, ветеринарної медицини, гуманітарно-педагогічного, землевпорядкування, інформаційних технологій, тваринництва та водних біоресурсів, харчових технологій та якості продукції АПК. А от свої представництва в соціальних мережах мають лише факультети інформаційних технологій, землевпорядкування і гуманітарно-педагогічний. Можливості для працевлаштування презентували факультети аграрного менеджменту, агробіологічний та ветеринарної медицини. Саме ці родзинки є чи не визначальними при виборі місця навчання. Тож майбутнє наше спільне завдання: наповнити веб-сторінки структурних підрозділів відповідною інформацією.
 
     Окремо варто наголосити на сайтах відокремлених підрозділів. Вони мають більшу свободу у дизайн-рішеннях і на власний розсуд визначають структуру інформації. У цілому сайти інститутів і коледжів отримали більшу кількість балів, порівняно з ННІ та факультетами. Проте, якщо суто технічні моменти виконані на високому рівні, загальна ж привабливість для абітурієнта залишилася суб’єктивною. Можливо, це пов’язано з тим, що члени комісії оцінювали кожен сайт окремо, а не у порівнянні: саме така поведінка у вступника – він проглядає сайти коледжів, близьких за напрямом або регіоном, а не в межах підпорядкування одному центральному вишу. 
 
     Коментуючи результати, співголова конкурсної комісії Сергій Кваша зазначив, що при оцінюванні одразу було помітно фаворитів. Їхні сайти настільки наповнені корисною інформацію, при чому вона подана в цікавому і зрозумілому форматі, що перегляд затягувався на години. Як кажуть, оку є за що зачепитися. Логічним було одночасне звернення до сайтів інших університетів. Можу сказати одне: офіційний сайт НУБіП заслужено увійшов до трійки кращих в Україні за результатами минулорічного рейтингу.
 
    Поряд з оцінюванням оформлення сторінок, наявність тієї чи іншої інформації, були визначені автори кращих матеріалів: по одному з кожного структурного підрозділу. Ними стали Віталій Лисенко (ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження), Олександр Соваков (ННІ лісового та садово-паркового господарства), Олена Локутова (ННІ післядипломної освіти), Людмила Денисенко (факультет аграрного менеджменту), Ольга Кравченко (агробіологічний факультет), Станіслав Гаркуша (факультет ветеринарної медицини), Тамара Ковальчук (гуманітарно-педагогічний факультет), Наталія Хміль (економічний факультет), Віта Строкаль (факультет захисту рослин, біотехнологій та екології), Катерина Мисько (факультет землевпорядкування), Наталія Клименко (факультет інформаційних технологій), Олександр Банний (факультет конструювання та дизайну), Тамара Білько (механіко-технологічний факультет), Микола Повозніков (факультет тваринництва та водних біоресурсів), Юлія Слива (факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК), Лідія Гончарук (юридичний факультет), Сергій Соскида (Мукачівський аграрний коледж), Ігор Книш (Заліщицький аграрний коледж ім.Є.Храпливого), Валентина Мартишевська (Бобровицький коледж економіки та менеджменту ім.О.Майнової), Антоніна Костромська (Немішаївський агротехнічний коледж), Ольга Безпала (Ніжинський агротехнічний інститут), Сергій Штогрин (Бережанський агротехнічний коледж), Валентина Вдович (Ірпінський економічний коледж), Тетяна Шеїн (Ніжинський агротехнічний коледж), Олена Мікосянчик (Боярський коледж екології і природних ресурсів), Жанна Мартиненко (Бережанський агротехнічний інститут), Ірина Якимчук (Рівненський коледж НУБіП України). Всі вони отримають відповідні подяки від керівництва прес-служби університету та пам’ятні сувеніри.
 
     Отже, відповідний аналіз стану інформаційної наповненості веб-сторінок структурних підрозділів університету буде проведений на ректораті, а зараз час оголосити переможців. Серед відокремлених підрозділів перше місце за Мукачівським аграрним коледжем, друге Заліщицьким аграрним коледжем ім. Є. Храпливого, третє Ірпінським економічним коледжем. Серед ННІ та факультетів кращу веб сторінку має гуманітарно-педагогічний факультет, відповідно друге місце за факультетом інформаційних технологій, третє ветеринарної медицини.
     Відповідальні за технічну підтримку цих сайтів (Андрій Самарський, Ірина Ясенова, Юрій Харкевич, Наталія Кепенач, Ірина Костур, Володимир Березовський) отримають грошові премії, а керівництву на вченій раді університету ректор Станіслав Ніколаєнко вручить грамоти та сувеніри. Вітаємо учасників конкурсу і пам’ятаємо, що головну оцінку поставлять студент і абітурієнт вже незабаром. То ж не чекаємо наступного конкурсу, а працюємо вже сьогодні.
 
Ольга Наконечна
Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook