На базі університету пройшов обласний «День юного дослідника»

18 травня 2017 року

     «День юного дослідника» як складову ХІ Всеукраїнського фестивалю науки на базі нашого університету провели департамент освіти і науки Київської облдержадміністрації і обласний комунальний позашкільний навчальний заклад «Мала академія наук учнівської молоді».

 

     Це стало можливим завдяки укладеній раніше угоді між КОДА та НУБіП про співпрацю. І перше слово – на правах господаря – організатори надали ректору Станіславу Ніколаєнку.

 

     Звертаючись до учнів, які завітали до університету, він говорив про історію і традиції університету, підкреслив, що кадровий потенціал колективу здатний забезпечити якісне навчання і, відповідно, перспективи кар’єрного зростання своїх випускників. А підтвердженням цьому – майже 170 тисяч випускників, багато з яких уславили Україну і almamater – і на фаховій, і на політичній ниві. Враховуючи специфіку заходу, Станіслав Ніколаєнко спинився і на наукових здобутках НУБіП та його нинішнього студентства, про що днями і звітували члени 262 наукових студентських гуртків. Він з гордістю згадав і про численних переможців Всеукраїнських студентських наукових конкурсів і олімпіад, які набувають знань під керівництвом досвідчених викладачів. І наостанок підкреслив: цьогорічні випускники зроблять правильний крок, обравши для навчання НУБіП.

     Керівник департаменту освіти і науки Київської облдержадміністрації Віра Рогова відзначила, що місце для віншування переможців та призерів ІІІ етапу Всеукраїнського конкурсу захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів МАН України та їхніх наукових керівників обрали не випадково. НУБіП – дослідницький університет з великими потенційними науковими можливостями, з якими молодь може познайомитися безпосередньо в спеціалізованих лабораторіях.
     15 юним науковцям Київщини та їхнім науковим керівникам Віра Рогова і президент МАН Володимир Сергієнко вручали подяки і відзнаки КОДА і Малої академії наук.

 

     Особисто мене зацікавили дві роботи, які можуть стосуватися безпосередньо університету і сьогоднішнього Дня вишиванки. У секції «Фольклористика» відзначено роботу десятикласниці Рокитнянського районного ліцею Діана Градова – «Образ-символ коня в українському фольклорі» (ідею підказала її вчителька Світлана Євсеєнко). А кінь, як ви пам’ятаєте, зображений і на гербі НУБіП. А друга, представлена ученицею 11-го класу Пустовітськї ЗОШ Миронівського району Наталією Колісник у секції «Етнологія», безпосередньо причетна до української вишивки, – «Український рушник у народному побуті та звичаєвій культурі Миронівщини» (керівник Віра Кравченко). Дівчина, у сім’ї якої зберігається понад 50 таких рушників, гаптованих бабусею, приїхала на вручення диплому у вишиванці роботи сестри. Варто згадати і роботу Катерини Скрипки з Софіївсько-Борщагівського НВК «Сталінські репресії 1920-30-х років», яка до числа переможців не увійшла, але пройшла крізь серце юної українки: її сім’я теж потрапила до сталінської м’ясорубки. І про це треба пам’ятати.

 

 

Валентин Обрамбальський 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook