Перший травневий ректорат: вшанували пам'ять Бориса Олійника і приступили до поточних справ

3 травня 2017 року

     Перше травневе засідання ректорату на пропозицію ректора Станіслава Ніколаєнка розпочалося з вшанування пам’яті справжнього українського патріота і знаного поета Бориса Олійника. Представники НУБіП взяли участь у прощальній церемонії, що відбулася в клубі Кабінету Міністрів України.

     Учений секретар Оксана Барановська сформулювала план дій на тиждень, проаналізувала стан виконання рішень вченої ради. Ректор запропонував виводити з її складу тих членів, які з тих чи інших причин не присутні на її засіданнях.

     Про стан фінансових справ, зокрема наявність коштів на зарплату та оплату за гуртожитки, проінформувала головний бухгалтер Тетяна Кондрицька. Тема сплати за проживання прозвучала і у інформації директора студмістечка Сергія Стецюка. Він також розповів про хід озеленення довколишньої території, тендери, постачання води в гуртожитки (очільник університету відразу дав розпорядження у пікові дні підвищувати тиск у мережі).

     Начальник навчального відділу Оксана Зазимко спинилася на результатах участі студентів університету у Всеукраїнських конкурсах та олімпіадах, готовності до проведення такої олімпіади з хімії на базі НУБіП та сесії, що наближається, випуску 330 студентів заочної форми навчання.

     Стан справ з підготовкою наукових проектів озвучив начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко: їх подано 87, і половина вже розглянуто. А на завтра у НУБіП планується зустріч з проректорами з наукової роботи аграрних вишів України.

     Про поточні справи доповідали завідувач оздоровчого центру В’ячеслав Крупка, завідувач військової кафедри Анатолій Есаулов, заступник начальника відділу кадрів Валентина Шаповал, начальники відділів – юридичного Андрій Бова, комплексної безпеки і охорони Василь Моісеєв, а також директор благодійного фонду «Голосіївська ініціатива-2020» Євген Томін. Ректор запропонував знайти можливість відзначити за рахунок фонду переможців Всеукраїнських конкурсів і олімпіад.

     Директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Віталій Коваленко і голова профспілкової організації студентів і аспірантів Олексій Муравський інформували про результати останніх культурно-мистецьких заходів, стан готовності до відзначення Дня Перемоги та проведення Дня університету. Станіслав Ніколаєнко зауважив доцільність запровадження відзнак ректорату для учасників таких дійств, а весь виховний процес не зводити лише до «низки заходів», забуваючи про інше.

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань і адміністративно-господарської діяльності Іщенко Валерій доповів про хід робіт у ботанічному саду, на 2-му, 3-му корпусах, університетському меморіалі і т.д.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін, який щойно повернувся з відрядження до Миколаївського аграрного університету, спинився на їхньому досвіді в плані тепло- і енергоощадності, забезпечення належного харчування. Про останнє: вартість повноцінного обіду там – 18,50 грн, і це не збитково! При цьому навчально-дослідне господарство має з тисячу гектарів землі, тоді як наші НДГ набагато більші, відповідно можливості постачання продуктів набагато кращі, а кінцевий результат сумніший. Маю на увазі споживачів.

 

     Підбиваючи підсумки, Станіслав Ніколаєнко виокремив основні завдання на найближчі дні. Серед них – якісна організація навчального процесу, забезпечення лабораторно-практичних занять, формування каталогу наукових розробок для бізнесу, підготовка до Всеукраїнської олімпіади з хімії (відповідальні – проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, Оксана Зазимко, декан агробілогічного факультету Віктор Забалуєв), продовження підготовки до святкування Дня університету тощо.

     Обговорювалися й інші питання життєдіяльності університету.

Валентин Обрамбальський 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook