ВИХОВНИЙ АСПЕКТ ЕКОЛОГІЧНОЇ ОСВІТИ НА ФАКУЛЬТЕТІ ТВАРИННИЦТВА ТА ВОДНИХ БІОРЕСУРСІВ

2 травня 2017 року

    20 квітня студенти факультету тваринництва та водних біоресурсів, які навчаються за напрямом підготовки "Водні біоресурси" долучилися до інформаційно-просвітницької природоохоронної акції «Чисте довкілля для України» у рамках святкування Всесвітнього дня довкілля та Всесвітнього дня Землі, що пройшла на Майдані Незалежності (www.ecoliga.net).

 Студенти розповсюджували інформаційні матеріали щодо екологічних проблем планети, проводили анкетування «Збережемо довкілля разом» та закликали людей зробити корисний внесок у справу збереження природи: посадити дерево, розчистити джерело, сортувати побутове сміття, зберігати природні ресурси.

   Цій акції передувала участь викладачів кафедри аквакультури Ромаскевич А.В. та Охріменко О.В. у ІІІ Всеукраїнському форумі «Освіта для збалансованого розвитку», який відбувся 12-13 квітня 2017 року. Організаторами Форуму виступили Всеукраїнська екологічна ліга та Національний еколого-натуралістичний центр учнівської молоді МОН України. Представники факультету на Форумі долучились до активних обговорень щодо стратегічного бачення керівних принципів та векторів Стратегії сталого розвитку України на період до 2030 року, кращих прикладів реалізації принципів освіти для збалансованого розвитку в усіх освітніх ланках.

   За ініціативою викладачів до НУБіП України було запрошено представників Всеукраїнської екологічної ліги для зустрічі зі студентами факультету тваринництва та водних біоресурсів. Ця подія відбулась 18 квітня.

   Студенти ознайомились з напрямами діяльності організації, її структурою, головними цілями і завданнями. Результат – участь небайдужих до проблем довкілля студентів у найближчій природоохоронній акції.

  

  Залучення студентів до подібних заходів відбувалось з метою виховання особистості екологічно освіченої, грамотної, культурної та компетентної по відношенню до збереження навколишнього середовища. Участь студентства у подібних заходах виражає здатність позиціонувати власну поведінку щодо довкілля, допомагає у формуванні їх ціннисних орієнтацій на вирішення екологічних проблем у майбутній професійній діяльності.

 

Надія Вовк,

завідувач кафедри аквакультури

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook