Весняно-польові роботи в центрі уваги вченої ради агробіологічного факультету

29 березня 2017 року

 

28 березня відбулося чергове засідання вченої ради агробіологічного факультету на яку були запрошені начальник відділу організаційної діяльності НДГ Василь Туринський та представники ВП НУБіП України «Агрономічної дослідної станції» та «Великоснітинського навчально-дослідного господарства ім. О.В. Музиченка»

На початку засідання декан факультету Віктор Забалуєв відмітив, що до заключного етапу у Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт зі спеціальності «Агрономія» були відібрані дві наукові роботи студентів агробіологічного факультету, які були високо оцінені галузевою конкурсною комісією. Євгеній Сорока – студент першого курсу магістратури відзначений дипломом другого ступеня, а студентка IV курсу Тетяна Шепель дипломом третього ступеня.

 

 

Віктор Забалуєв зазначив, що на факультеті проведений І тур предметних олімпіад. Визначені переможці, які візьмуть участь у ІІ турі.

Про підготовку до весняно-польових робіт та проведення наукових досліджень на дослідному полі АДС доповідала директор НДІ рослинництва, ґрунтознавства, біотехнологій та сталого природокористування Ганна Ковалишина. Вона довела до відома присутніх інформацію про посівні площі на дослідних ділянках на 2017 рік. Відмітила, що всі завідувачі кафедр побували в АДС і ознайомлені з станом посівів. Поля в гарному стані і зараз іде підготовка до посівної кампанії.

Таїсія Григорусь – завідувач навчально-дослідного поля в АДС акцентувала увагу присутніх на найболючішому питанні – забезпеченні технікою. Доповідач відзначила, що з наступного тижня, коли у студентів починається виробнича практика студенти можуть брати участь у підготовці до сівби і в самій сівбі.

Григорій Іванович – директор АДС наголосив, що основний ресурс буде призначений для науки, хоча техніка не видержує критики і запропонував на 5 років виробити стратегію господарства.


 

Василь Туринський повідомив, що у ВП НУБіП України «Великоснітинському навчально-дослідному господарстві ім. О.В. Музиченка» вчасно проведені всі весняно-польові роботи і на тиждень випереджають ВП НУБіП України «Агрономічну дослідну станцію» та проведені тендери на закупівлю.

 

 

Заступник декана Володимир Завгородній доповів про стан профорієнтаційної роботи на факультеті, зокрема в коледжах та технікумах.

 

 

Віктор Олексійович додав інформацію про «День відкритих дверей» 31 березня. Університет прийматиме близько 500 випускників з Київської області.

Про стан охорони праці на факультеті доповів заступник декана Микола Іванюк.

Рекомендовано для затвердження вченою радою університету наукову монографію англійською мовою «Українські чорноземи». Автор доцент Юрій Кравченко.

Секретар науково-методичної комісії агробіологічного факультету доцент Анатолій Бобер представив навчальні посібники та навчально-методичні розробки, які після розгляду та обговорення ухвалили рекомендувати до видання

 

 

Ніна Бикіна, секретар вченої ради агробіологічного факультету,

Віра Кутовенко, доцент кафедри овочівництва.

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook