Студентська організація: маємо працювати в партнерстві зі студрадами гуртожитків

25 лютого 2017 року

     24 лютого у засіданні Студентської організації НУБіП взяли участь проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, керівники служб, які безпосередньо дотичні до організації навчального процесу, дозвілля і побуту. Головним питанням стало пошук шляхів більш тісної співпраці адміністрації та студентського самоврядування, а також вирішення нагальних проблем.

     Начальник відділу комплексної безпеки Василь Моісєєв проінформував про наслідки вживання наркотичних речовин, шкоду здоров’ю та правову відповідальність. Він наголосив на недопустимості вживання наркотичних засобів в університеті та мірах покарання, які тягнуться за ними. Закликав до підтримання порядку представниками Студентської організації, які проживають у гуртожитках, адже вони є лідерами не лише на факультетах, а й у гуртожитках.

     Проректор Сергій Кваша підняв питання співпраці студентських рад гуртожитків з студентської організацією та профспілками. Більшість голів студентської організації зауважили, що студентська рада гуртожитку не позиціонує себе як складова студентської організації, а навпаки, як орган, який не пов’язаний з нею. Лідери самоврядування повинні вибудувати чітку структуру для ефективної співпраці. Кожен відділ студентської організації повинен звітувати про виконану роботу, а не відзначати її лише на папері. Голова студентської організації ННІ лісового і садово-паркового господарства Юлія Яцюк запропонувала проводити засідання, де заслуховуватимуться звіти структурних відділів більшість голів студентської організації кожного кварталу.

     Вкотре студентський актив обговорив питання рейтингу студентів. Цього разу прислухалися до думки профспілок. Заступник голови профспілкової організації студентів та аспірантів Володимир Литвиненко виступив із пропозицією аби робота голів профспілки оцінювалася на рівних з головами студентських організацій факультетів (ННІ). Профспілки виконують великий і важливий об’єм робіт. Оскільки одностайності в цьому питанні не було, вирішено провести анонімне опитування.

     Були розглянуті і інші питання, пов’язані з діяльністю студентського самоврядування.

Тарас Малаховський 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook