Українська лабораторія якості і безпеки продукції АПК представила свої доробки на IX міжнародній виставці «LABComplEX. Аналітика. Лабораторія. Біотехнології. HI-TECH»

21 жовтня 2016 року

     IX Міжнародна виставка «LABComplEX. Аналітика. Лабораторія. Біотехнології. HI-TECH» проходила 18-20 жовтня 2016 у виставковому центрі «КиївЕкспоПлаза», за підтримки профільних міністерств і відомств, а також впливових галузевих асоціацій та організацій.

     Свої композиції представили більше сотні учасників, які демонстрували весь спектр обладнання та технологій, спеціалізованих меблів, витратних матеріалів, діагностичних наборів, а також комплекс послуг із створення, оснащення, модернізації всіх типів і видів лабораторій різних галузей промисловості, науково-дослідницької сфери і медицини, а також провели науково-практичні семінари за напрямками своєї діяльності. Одним із таких учасників виставки вперше була із своїм стендом Українська лабораторія якості і безпеки продукції АПК НУБіП України.

Вручили пам’ятний диплом директору УЛЯБП АПК Ушкалову Валерію Олександровичу

     За активну участь у роботі виставки, організатори вручили пам’ятний диплом директору УЛЯБП АПК Ушкалову Валерію Олександровичу.


Перший день роботи виставки

     Серед відвідувачів дуже приємно було бачити студентів та викладачів нашого університету з факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, а також факультету ветеринарної медицини. Педагогічні працівники із інших вузів разом із своїми студентами дуже жваво розпитували про особливості роботи нашої університетської лабораторії, можливість проходження практики, стажування та навчання на базі УЛЯБП АПК. Зокрема мова йде про відвідувачів експозиції та семінару з Уманського національного університету садівництва, Білоцерківського національного аграрного університету, Подільського державного аграрно-технічного університету та інших. Вони цілеспрямовано приїхали ознайомитися із найсучаснішими новинками лабораторної індустрії та закріпити знання з дисциплін, вивчення яких пов’язане з сучасними інструментальними методами біохімічних досліджень, контролю харчових виробництв, аналізування якості харчової продукції.

     19 жовтня в рамках даної виставки пройшов науково-практичний семінар «Лабораторна експертиза в системі моніторингу якості та безпеки агроресурсів» на якому науковці УЛЯБП АПК представили 14 доповідей та провели два майстер-класи. Зокрема, висвітлили основні напрямки діяльності УЛЯБП АПК, обговорили актуальні проблеми контролю виробництва якісної конкурентоспроможної продукції АПК та шляхи їх вирішення в умовах ринку, роботу акредитованих лабораторій, розробку та впровадження сучасних методів контролю продукції та ресурсів агропромислового комплексу, препаратів, добрив в даному аспекті було обговоренорезультати моніторингових досліджень.

   

     

     

     Наукові співробітники лабораторії в кінці семінару продемонстрували майстер-клас з визначення жорсткості води та виявлення фальсифікату жиру.

     За час роботи виставки вісім співробітників приймали участь у роботі інших семінарів за різними напрямками, зокрема: «Основні аспекти якості та безпеки харчових продуктів і сировини», «Біотехнології в харчовій промисловості», «Атомно-абсорбційна і емісійна спектроскопія в аналізі лікарських засобів» та «Лабораторні дослідження як інструмент забезпечення епізоотичного благополуччя та безпеки харчової продукції» та інші.

Світлана Круглик,
науковий співробітник УЛЯБП АПК 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook