Ректорат: до Дня університету має бути завершено озеленення і благоустрій території

10 травня 2016 року

     10 травня відбулося чергове засідання ректорату. Відкриваючи його, ректор Станіслав Ніколаєнко поінформував про участь у державних заходах, приурочених Дню Перемоги над нацизмом у Європі 9 травня. Він провів перемовини з прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом, першим віце-прем’єром Степаном Кубівим, віце-прем’єр-міністром Геннадієм Зубком, міністром освіти і науки України Лілією Гриневич щодо необхідності виділення коштів на відбудову третього навчального корпусу, збільшення граничних сум коштів на закупівлю обладнання для провадження наукової діяльності, надання дозволу на фінансування закордонних відряджень вченим і викладачам та інших питань освітньої і наукової галузей. 

 

 

     Далі перейшли до розгляду основних питань. Одне з них – благоустрій університету. Тому присутнім на засіданні директорові ННІ лісового та садово-паркового господарства Петру Лакиді, деканам факультетів захисту рослин, біотехнологій та екології Миколі Долі та агробіологічного Віктору Забалуєву, директорові ботанічного саду Олександру Сливі і начальнику відділу озеленення та благоустрою Павлу Шаранданову поставлено завдання – скоординувати і провести благоустрій всієї території вишу, оскільки на День університету ми прийматимемо міжнародні делегації і високих гостей, урядовців, народних депутатів України, керівників міжнародних компаній та ін. У зв’язку з цим, упродовж двох днів має бути проведена комплексна ревізія стану території. Віктору Забалуєву та Миколі Долі доручено тримати на контролі будівельні роботи у четвертому корпусі та благоустрій прилеглої до нього території, а Петру Лакиді – спільно з відповідальними навести лад у центральному сквері.

     У центрі уваги проректора з навчальної і виховної роботи Сергія Кваші – хід літньої екзаменаційної сесії. Тож навчальний відділ на чолі з Оксаною Зазимко проведе ретельний аналіз поточної успішності студентів з тим, аби підняти якість освітнього процесу і не допустити масових відрахувань.

     За словами начальника науково-дослідної частини Володимира Отченашка, 11 травня в університеті стартує фестиваль студентської науки. Протягом тижня відбудуться презентації роботи наукових гуртків, виставка дослідницьких досягнень, а 18 травня – урочисте зібрання з нагоди Дня науки і підбиття підсумків фестивалю.

 

 

 

 

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук проінформував про підписання договору про подвійні дипломи для студентів, що навчаються за напрямом «Соціальна педагогіка» з Поморською академією в Слупську (Польща). 

     Про роботу підрозділів і плани на поточний тиждень доповіли їх керівники: відділу кадрів – Микола Михайліченко, юридичного – Андрій Бова, планово-фінансового – Тетяна Костюк, відділу комплексної безпеки і охорони – Василь Моісеєв, спеціального відділу – Валерій Бевз, головний бухгалтер Тетяна Кондрицька та завідувач кафедри військової підготовки Анатолій Есаулов.

 

 

     Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко доповів про хід ремонтних робіт. За графіком будуть встановлені в’їзний знак на територію, погруддя відомих вчених на Алеї слави, відремонтований фасад четвертого корпусу, новий вхід до ботанічного саду, місця загального користування у гуртожитку №10 та дах гуртожитку №11, аудиторія №79 в першому корпусі, проведений ремонт дороги, що проходить територією.

     Перший проректор Ігор Ібатуллін зупинився на науковій роботі. Як він зазначив, триває ліцензування наукових спеціальностей. Також майже повністю завершені весняно-польові роботи в навчально-дослідних господарствах, на часі – захист посівів. 

 

 

     За підсумками засідання ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Зокрема, Сергію Кваші та Миколі Михайліченко – контролювати хід виборів керівників відокремлених підрозділів, деканів факультетів та науково-педагогічних працівників. Учений секретар Оксана Барановська має розробити проект маршруту огляду об’єктів перед травневим засіданням вченої ради. Вадиму Ткачуку доручено організувати візит делегації університету до Польщі на відзначення 200-річчя Варшавського університету наук про життя, проаналізувати додаткові джерела наповнення бюджету університету, активізувати роботу з набору на навчання іноземних студентів. А Валерію Іщенку – завершити розробку кошторису і підготовку необхідних документів для відновлення корпусу №3, внести пропозиції щодо модернізації системи опалення в корпусі №12. Ігор Ібатуллін в суботу, 14 травня, проводитиме огляд території.
     На ректораті розглядалися й інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook