Ректорат: готуємося до нового навчального року

3 серпня 2015 року

 3 серпня відбулася нарада керівництва університету з деканами факультетів та директорами ННІ. Перш, ніж перейти до розгляду порядку денного, ректор Станіслав Ніколаєнко зазначив: сьогодні в університеті на всіх фронтах тривають жнива. Завершився прийом заяв від вступників на бакалаврат. 16146 юнаків і дівчат цьогоріч обрали наш університет. Цифра дещо менша, ніж торік, однак їй є об’єктивне пояснення – зменшилась кількість абітурієнтів з Криму та Донбасу, участь у конкурсі беруть ті вступники, які в цьому році проходили зовнішнє незалежне оцінювання, та інші. У цілому конкурс по університету складає 9,8. Порівняно з минулим роком суттєво збільшилася кількість охочих навчатися на екології, харчових технологіях,  біотехнології, будівництві, філології. Великий конкурс і на нові напрями – комп’ютерну та програмну інженерії. Враховуючи означене, наголосив ректор, маємо підсилити навчальний процес. 

 
А тим часом у навчально-дослідних господарствах університету збирають зернові. Вже намолочено шість тисяч тонн збіжжя. І маємо непогану врожайність – пшениці – 52-53 центнерів з гектара, 47-50 – ячменю. За декілька днів плануємо справити обжинки. Радують око соя та соняшник. Щоправда кукурудза через спекотну погоду не дасть бажаного врожаю. Паралельно йде підготовка до посівної кампанії.
 
Потому розглянули низку важливих питань порядку денного, які стосувалися вступної кампанії та підготовки до нового навчального року. Спершу відповідальний секретар приймальної комісії Ігор Ільчук проінформував про хід надходження заяв від вступників на заочну магістратуру, прийом до якої триватиме до 10 серпня, та специфічні категорії, прийом на які завершується завтра 4 серпня. 
 
Наступне питання стосувалося планування роботи на поточний місяць. Відповідний план представила вчений секретар Оксана Барановська. Відсьогодні розпочалися перевірки гуртожитків. 17 серпня розпочнеться двотижнева школа першокурсника для студентів нового набору. 22 серпня випускники кафедри військової підготовки, які зараз знаходяться на польових зборах у Гончарівську, складатимуть присягу на вірність Батьківщині. Надзвичайно насиченим буде четвертий тиждень місяця. На 25 серпня заплановане розширене засідання ректорату. Вже наступного дня пройде школа молодого педагога. А 27 серпня – кураторів академічних груп перших курсів збере разом традиційний науково-методичний семінар наставників. Завершить місяць перше в новому навчальному році засідання вченої ради університету, яке відбудеться 28 серпня. Перед його початком члени вченої ради оглянуть об’єкти, які зараз активно ремонтуються і впорядковуються. Мова йде про навчальні корпуси, гуртожитки, Алею слави та інші.
 
Принагідно ректор Станіслав Ніколаєнко звернувся до керівництва факультетів та інститутів з проханням надати списки науково-педагогічних працівників, які візьмуть участь у школі молодого педагога та семінарі наставників. Явка при цьому, зауважив він, має бути 100%.
 
Директор ННЦ виховної роботи та соціального розвитку Віталій Коваленко озвучив перелік заходів з підготовки до проведення свята День знань та хід їх виконання. Проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша зазначив, що до університету на урочистості завітають іноземні делегації з Університету штату Айова, Вроцлавського університету наук про життя, Словацького аграрного університету в м. Нітра.
 
Директор студмістечка Сергій Стецюк проінформував про підготовку гуртожитків до поселення. За його словами, майже весь об’єм робіт виконується власними силами студентських будівельних загонів. В більшості гуртожитків кімнати для поселення першокурсників упорядковані. Активно включилися в роботу факультети – гуманітарно-педагогічний, агробіологічний, ветеринарної медицини, харчових технологій та управління якістю продукції АПК, тваринництва та водних біоресурсів, а також ННІ лісового і садово-паркового господарства. Наразі силами університету проводяться ремонтні роботи у 2, 6 та 7-му гуртожитках. Щоб уникнути черг при поселенні студентів, проректор Сергій Кваша запропонував скласти чіткий графік з розподілом по курсах. А декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Шинкарук – розробити відповідні інформаційні пам’ятки для першокурсників, в яких зазначити розташування корпусів, гуртожитків, інфраструктурних об’єктів – їдалень, автошколи, відділень банків, студентської поліклініки та інших. Окрім цього, усі студенти нового набору мають пройти медичний огляд, організацію проходження якого доручено Сергію Кваші.
 
Перший проректор Ігор Ібатуллін повідомив, що розпочалася реєстрація науково-дослідних проектів на конкурс. Також чекаємо на розподіл державного замовлення в аспірантуру. Науково-дослідна частина активно працює над включенням друкованих видань університету до наукометричних баз. Наразі підготовлений пакет документів по спеціалізованих вчених радах. 
 
Начальник відділу кадрів Микола Михайліченко проінформував про процедуру прийняття-звільнення співробітників – приступати до виконання своїх посадових обов’язків має лише після видання наказу про прийом на роботу. Виконувач обов’язків начальника навчального відділу Людмила Макодзей нагадала присутнім про проведення літнього вирівнювального семестру для 470 випускників коледжів та технікумів, який розпочнеться 11 серпня об 11 годині у внутрішньому дворі корпусу №11. 
 
Ольга Наконечна,
Рудень Денис
 
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook