Університет гідно представив наукові здобутки на Міжнародній агропромисловій виставці АГРО-2015

3 червня 2015 року

     3 червня розпочала роботу XXVII міжнародна агропромислова виставка «АГРО-2015». Її традиційним учасником вже протягом багатьох років є і наш університет. Цьогоріч, крім основної експозиції, свої виставкові майданчики представили інженери – факультети конструювання та дизайну, механіко-технологічний і НДІ техніки, енергетики та інформатизації АПК.

   Відкриття виставки розпочалося з Українського форуму з аграрної та продовольчої стратегії, участь у якому взяли ректор Станіслав Ніколаєнко, проректори Сергій Кваша, Андрій Кудін, учений секретар Оксана Барановська, начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко та інші наші колеги.

    

     Вітаючи загал, віце-прем’єр-міністр – міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко відзначив, що АПК на сьогодні стає потужним двигуном економіки, може пропонувати інноваційні технології, створювати фермерські господарства. Оскільки аграрна сфера тісно пов’язана з розвитком регіонів, наше завдання, зазначив віце-прем’єр-міністр, – зробити їх привабливими для інвесторів. А міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко додав, що «АГРО-2015» центральна подія року, унікальна площадка для представлення всієї палітри АПК, зокрема, аграрної освіти і науки.

     Приємно, що головна експозиція нашого університету, з якою міністра Олексія Павленка ознайомив ректор Станіслав Ніколаєнко, та виставкові майданчики є одними з найбільших на «АГРО-2015» . Загалом це 12 стендів та понад 100 експозиційних одиниць. Що не випадково: університет займається широким спектром наукових досліджень і, відповідно, має серйозні наукові здобутки. Власне, більшість з них і представлена увазі відвідувачів виставки. Це сорти та гібриди пшениці, кукурудзи, вівса, ячменю, картоплі, редиски, моркви, цибулі, полуниці, кропу. Як уточнив начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко, серед презентованого – і обладнання для біоенергетики, зразки пелет із відходів деревообробки, інтелектуальний робототехнічний комплекс збору та обробки даних у теплицях, синтезовані нашими науковцями хімічні сполуки, нові випробувані добрива і засоби захисту рослин, ветеринарні препарати, діагностикуми і величезна кількість наукової та навчальної літератури. А ще – продукція відокремлених підрозділів університету.

     Інша частина напрацювань наших науковців – технологічні процеси, послуги, методики за різними напрямами – представлена у вигляді презентацій, відео та програмних продуктів.

     Так що сподіваємося на відзнаки цьогорічної «АГРО-2015». Нагадаємо, що минулого року університет отримав 6 золотих медалей і велику кількість дипломів цієї виставки.

     Вже завтра, 4 червня об 11 годині університет прийматиме учасників Міжнародного форуму «Освіта, наука, агробізнес: виклики часу».

    

 

 Ольга Наконечна,
Валентин Обрамбальський
 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook