Проблеми інтеграції вищої освіти з агробізнесом — ключова тема зустрічі проректорів в Сумах

29 квітня 2015 року

     З 22 по 23 квітня 2015 року у Сумському національному аграрному університеті пройшов семінар «Інтеграція вищої освіти з агробізнесом». Участники заходу – проректори з навчальної роботи всіх вищих навчальних закладів, які здійснюють підготовку для агропромислового комплексу України. Від НУБіП України у нараді прийняла участь начальник навчального відділу Оксана Зазимко та виступили з доповіддю на тему «Про досвід НУБіП України щодо запровадження Закону України «Про вищу освіту» у питаннях навчальної та методичної роботи».
     Це перша зустріч такого рівня, після передачі вищих аграрних ВНЗ до підпорядкування Міністерства освіти і науки України.
     У роботі семінару також прийняли участь в.о. директора НМЦ «Агроосвіта» Тетяна Іщенко та провідний фахівець відділу вищої освіти МОН України Ігор Будько.

     На семінарі були розглянуті питання пов’язані з інтеграцією ВНЗ аграрного профілю і аграрного бізнесу. Ректор Сумського національного аграрного університету Ладика В.І. поділився з учасниками наради досвідом університету щодо тісної співпраці з аграрною компанією «Кернел» при підготовці фахівців для подальшої роботи у компанії. Декани інженерно-технологічного факультету Довжик М.Я. та факультету агротехнологій та природокористування Коваленко І.М. розповіли про формування навчальних планів і програм за результатами експертизи їх представниками агробізнесу.

    

     Також учасники семінару обговорили та поділилися досвідом щодо ключових аспектів імплементації положень Закону України «Про вищу освіту» у кожному з університетів.


Оксана Зазимко,
начальник навчального відділу


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook