Магістри-фінансисти успішно виконали програму навчальної практики!

16 лютого 2024 року
     Магістр – це освітній ступінь, що здобувається на другому рівні вищої освіти та присуджується вищим навчальним закладом у результаті успішного виконання здобувачем вищої освіти відповідної освітньої програми (Закон України «Про вищу освіту»). Навчальна практика є важливою частиною процесу підготовки магістра спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок», адже формує здатність до науково-педагогічної діяльності у галузі управління та адміністрування, навики соціальної взаємодії та міжособистісного спілкування.
    
В межах виконання програми навчальної практики магістри ОПП  «Фінанси, банківська справа та страхування» 1 року навчання, прийняли активну участь у проведенні лекційних і практичних занять для студентів ОС «Бакалавр» 2 курсу спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок». Одним із завдань навчальної практики магістрів було підготувати лекцію з врахуванням вимог до проведення лекційних занять у навчальних закладах.
   Олена Мойсієвич презентувала лекцію на тему «Управління прибутком». Увагу студентів було акцентовано на тому, що управління прибутком і рентабельністю підприємства виявляється ключовим елементом його успішності та стійкості на ринку. Особлива увага була приділена рентабельності підприємства як ключового показника його ефективності, що дозволяє оцінити його здатність генерувати прибуток відносно вкладених ресурсів або отриманого доходу. Жваве обговорення серед студентів відбулося під час визначення факторів, які впливають на зростання прибутку, включаючи обсяги виробничих ресурсів та ефективність їх використання, виробничі та невиробничі фактори, чинники зовнішнього та внутрішнього середовища діяльності підприємства.
    Андрій Кравцов, у формі ділової гри (на основі презентаційного і практичного матеріалів), запропонував майбутнім фінансистам обрати напрям фінансової стратегії корпорації. Для прикладу було представлено результати фінансової діяльності українських компаній, які змогли збільшити капіталізацію компаній у 2022 році порівняно з 2021 роком, що засвідчило стійкість українського бізнесу в складних умовах військового стану (матеріали було підготовлено на основі офіційних даних Мінцифри та Держстату).
    Стратегія управління доходами та капіталом була ключовою темою, представленою на практичному занятті, проведеному для фінансистів-бакалаврів Данилом Андрусяком та Ігорем Опанасенко. Під керівництвом магістрів було проаналізовано інструментарій управління доходами та капіталом для забезпечення стабільного росту та конкурентоспроможності на ринку (на прикладі провідних фінансових компаній світу та розраховано ключові фінансові показники. У процесі проведених занять в межах начальної практики магістрами успішно було використано методи рольових ігор, ситуаційних задач, ділової гри.
 
    Проведення занять з навчальної практики було оцінено викладачами кафедри фінансів, д.е.н., доц. Оленою Лемішко та кафедри банківської справи та страхування, к.е.н., доц. Лідією Аврамчук. При цьому, визначальну оцінку проведення занять було надано студентами-бакалаврами.

   Загальна мета навчальної практики, яка полягає у тому, щоби виробити у магістрів спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок», систему педагогічних знань і навичок підготовки публічних виступів на актуальні фінансові теми, досягнута. Магістри набули певного практичного досвіду публічних виступів, оволоділи практичними навичками організації і проведення аудиторних занять та вмінням запроваджувати активні форми навчання. На шляху розвитку інформаційного середовища і суспільства знань якісна освіта є одним з визначальних чинників життєвого успіху.
 
Олена Лемішко
доцент кафедри фінансів 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook