НУБіП чекає талановитих!

26 січня 2024 року
 Талант — це передусім 
 вміння зробити правильний вибір.
Роберт де Ніро
  Професійне самовизначення – цещорічна серйозна життєва потреба для сотень тисяч юнаків і дівчат, що завершили шкільне навчання і починають шукати застосування своїм силам і здібностям у дорослому житті, адже вибір професії – один з головних життєвих виборів, який здійснює людина в юному віці. Він має значення як для самої людини, так і для суспільства, бо це про вибір життєвого шляху, вибір долі. Від вибору професії до душі у великій мірі залежить задоволення людини своєю долею, її щастя. Вибір професії – точка, в якій сходяться інтереси особистості та суспільства, де можливе й необхідне поєднання особистих і загальних інтересів.
  Правильний вибір професії – це моральне задоволення, висока самооцінка, висока продуктивність праці, висока якість продукції. Саме тому НУБіП України надає неабиякого значення профорієнтаційній діяльності, аби ознайомити старшокласників із різними професіями, які можна тут отримати, зі змістом трудової діяльності в галузі кожної з них, з вимогами, які ці професії висувають.
  Але, окрім професійної діагностики, професійної консультації, методом профорієнтації є… здивування! І ось тут у профорієнтацію вступає кафедра культурології. Мабуть, саме здивування протягом кількох учнівських уроків тримало увагу учнів Великодимерського ліцею, гімназії-інтернату № 13 м. Києва, школи І-ІІІ ступенів 170 м. Києва, Херсонського Таврійського ліцею мистецтв Херсонської міської ради, ЗОШ 10 та 7 м. Тернополя
  Так, учні чекали звичної розповіді про спеціальності, можливості і правила. Але все пішло не так: актори народного театру «Березіль» представили топ 10 цікавинок НУБіП, а потім розповіли про те, чому їм так подобається тут навчатися.

  Ось тут випускники заворушилися… Як? Ветеринари співають? Агрономи танцюють? Тваринники малюють? «А чому б і ні?» – говорили викладачі кафедри.  
  «Уява малює, розум порівнює, смак відбирає, талант виконує» – словами Гастона Левіса говорила Ярина Пузиренко. «Для людини з талантом і любов'ю до праці не існує перешкод», – як казав Людвіг Бетховен, стверджував Віктор Кавун. «Про свої здібності людина може дізнатися, тільки спробувавши прикласти їх», – повчав, як Луцій Анней (син) СенекаРоман Рудий«Людина, що володіє вродженим талантом, відчуває найбільше щастя тоді, коли використовує цей талант», – словами Йоганна Вольфгага Гете переконувала Владислава Чайка. «У кожній людині сонце. Тільки дайте йому світити», – стверджувала, як СократІрина Литвиненко«Талант – це джерело, що несе все нові води. Але це джерело висихає, якщо ним неправильно користуватися», – наводила слова Людвіга Вітгенштейна Ольга Сауріна.
  А скільки ще всього ми представили… Бо ж талановита людина талановита у всьому! І НУБіП цьому – приклад!
  

         Віримо, що наші зусилля – не марні. НУБіП чекає не лише майбутніх фахівців, а й таланти!!!

 
Ірина Майданюк,
завідувач кафедри культурології
 
 

  

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook