Тиждень французької мови: враження

27 березня 2015 року

     Тиждень французької мови завершився. Вражень, як у глядачів, так і в учасників різних заходів ‒ безліч. Думаємо, в пам’яті багатьох це залишиться надовго. І ще раз хочеться подякувати всім учасникам, особливо учасникам фінального «Саfé de Paris». Слід також подякувати студентам, які допомагали у проведенні і художньому оформленні усіх наших заходів, — магістрам І року навчання ННІ садово-паркового господарства та ландшафтної архітектури Аліні Удовенко та Анні Боклан.

     А ось що говорять про це студенти.

Бурковський Дмитро (ІІ курс, ННІ садово-паркового господарства та ландшафтної архітектури).
     З 16 по 23 березня в університеті НУБіП України проходив тиждень франкофонії. Це було чудово! Протягом цього часу відбулося багато цікавих та оригінальних заходів, вистав, інтелектуальних ігор тощо. Я й сам брав участь у деяких з них: наприклад, в інтелектуальній грі «Брейн-Ринг», яку влаштувала мій викладач французької мови Світлана Мусійчук. У ній дві команди змагалися за звання кращої, і було безліч цікавих запитань на знання історії, географії та сьогодення Франції. Також ми були присутні на театральних виставах й кіносеансах, які відбувалися виключно французькою мовою у різних частинах міста.

Антонова Вікторія (І курс, факультет тваринництва і водних біоресурсів).
     Тиждень франкофонії залишив після себе дуже багато приємних вражень. Велика кількість заходів, а також відвідування театру, кіно дозволило мені почути живу французьку мову, відкрити її для себе з іншого боку.

Костенко Каріна (І курс, факультетт захисту рослин, біотехнологій і екології).
     Тиждень французької мови пройшов чудово, залишив в моїй пам’яті прекрасні спогади. Великі враження на мене справили перегляд французького кіно, відвідування вистави французькою мовою, брейн-ринг та інші заходи, що були проведені в нашому університеті в рамках тижня франкофонії.

Замлинська Вероніка (І курс, економічний факультет).
     Тиждень франкофонії був дуже чудовий. Було цікаво, а головне весело. Ми зі студентами інших факультетів виступали на концерті, спробували справжнього французького сиру. Чудовий тиждень!

Клочко Олексій (І курс, економічний ф-т).
     Франкофонія дала мені унікальну можливість вдосконалити володіння французькою мовою, покращити свою вимову, поповнити запас слів, поговорити зі справжніми носіями мови. Я дуже радий, що зміг взяти участь в цьому чудовому заході.

Коноз Олександра (І курс, факультет ветеринарної медицини).
     Від вчорашнього заходу в мене залишились позитивні враження. Було дуже цікаво готуватися до цього свята, репетиції проходили, час сплинув зовсім непомітно, але з великим результатом. У залі, де проводилось наше свято, стояв аромат французьких сирів. У повітрі буквально пахло Францією. Мені хочеться, щоб такі заходи, з нашою участю відбувалися якомога частіше.

Котко Анастасія (І курс, факультет ветеринарної медицини).
     На мою думку, таких заходів необхідно проводити більше, адже це сприяє культурному розвитку студентів та популяризації такої чудової французької мови.


Світлана Мусійчук,
доцент кафедри іноземної філології і перекладу

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook