Гуртожитки Рівненського фахового коледжу обладнали системами пожежної сигналізації та оповіщення

7 грудня 2023 року
  Створення безпечного освітнього середовища, враховуючи реалії українського сьогодення, є одним із основних завдань, яке ставить перед собою ВСП «Рівненський фаховий коледж НУБіП України».

  Керівництво коледжу активно взяло курс на створення безпечного освітнього середовища та модернізацію матеріально-технічної бази коледжу, що відповідає стратегії розвитку навчального закладу на 2023-2024 роки. Актуальними в даному випадку є облаштування системи пожежної сигналізації та оповіщення про пожежу у гуртожитках коледжу, а також встановлення обладнання системами відеоспостереження в студентських гуртожитках та на території коледжу.
  На сьогодні завершено встановлення системи автоматичної пожежної сигналізації, оповіщення людей і пожежного спостереження в приміщенні гуртожитку №1.

  Технічні рішення даного проєкту розроблені з врахуванням типових елементів, проєктів та стандартного обладнання, які відповідають діючим екологічним, санітарно-гігієнічним, протипожежним нормам та стандартам і забезпечують безпечну експлуатацію об’єкту.
  Система пожежної сигналізації призначена для контролю газоповітряного середовища приміщень, які охороняються, та виявлення пожежі на початковій стадії її розвитку, фіксації тривожного повідомлення з одночасним включенням в роботу світлових та звукових пристроїв сигналізації з метою оповіщення персоналу про пожежну небезпеку, включенням в роботу світлових та звукових пристроїв зовнішнього оповіщувача, який встановлюється на фасаді споруди.
  Виходячи з результату аналізу пожежної небезпеки захищуваних приміщень, рекомендацій ДСТУ EN, для виявлення первинних ознак пожежі вибрані автоматичні пожежні димові сповіщувачі СПД-3, теплові пожежні сповіщувачі ТПТ-3 (в кухнях), пожежні димові сповіщувачі автономні зі звуковим оповіщенням СПД-3.4 (житлові кімнати).

 

  Для примусового подання повідомлення про пожежу передбачено застосування ручних пожежних сповіщувачів ИПР-1, які встановлені на шляхах евакуації. Стан пожежних сповіщувачів та шлейфів пожежної сигналізації контролюється базовим приймально-контрольним приладом «Тірас-16.128П» та додатковими ППКП «Тірас-16П».
  Для оповіщення оточуючих об’єкт людей про спрацювання системи протипожежного сповіщення прийнято світлозвуковий пожежний оповіщувач «Джміль-1», для оповіщення персоналу об’єкта прийнято світлові покажчики ОС-1 з написом «ВИХІД».
  Система оповіщення про пожежу та управління евакуацією людей є однією зі складових системи протипожежного захисту приміщення. Моноблок настінний «ВЕЛЛЕЗн-120-200» розташований біля поста охорони у гуртожитку працює у сполученні з приладом ППКП «Тірас-16.128П» та ППКП «Тірас-16П» та видає мовні сповіщення при отриманні сигналу «Пожежа».
  Устаткування призначено для трансляції в приміщеннях і на відкритих площадках звукових і мовленнєвих повідомлень про пожежу та інші надзвичайні ситуації. Устаткування працює в автоматичному режимі керування від ППКП згідно ДСТУ EN54-2, а також у режимі ручного керування.
  Загалом прокладено 3200 м сигналізаційного кабелю, 690 м безгалогенного вогнестійкого кабелю, 1120 м пластикового коробу, встановлено 18 світлових покажчиків з написом «ВИХІД», 19 настінних гучномовців, 24 з’єднувальних монтажних коробок та ін. Аналогічні роботи на даний момент здійснюються в гуртожитку № 2, що знаходиться за адресою м. Рівне, вул. Дубенська, 37.

 

  Отже, ВСП «Рівненський фаховий коледж НУБіП України», не зважаючи на економічні складності, намагається здійснювати якісні і кількісні перетворення у коледжі для набуття ним повноцінних характеристик статусу відокремленого структурного підрозділу НУБіП України, як одного з лідерів фахової передвищої освіти всеукраїнського рівня.


Любов ПРОТАСЕВИЧ,
секретар адміністративної ради
ВСП «РФК НУБіП України»

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook