Не тільки навчання деревообробників-першокурсників

29 вересня 2023 року

  Навчання в університеті один з найважливіших періодів життєдіяльності, особистісного зростання та становлення як фахівця. Уже місяць як студенти першого курсу спеціальності Деревообробні та меблеві «живуть новим життям». Пари в різних навчальних корпусах, нові форми навчання, e-learn/Webex/Zoom, вимоги викладачів, змістовні конспекти. Та є ще інший бік студентського життя…
  Одна з перших подій у житті кожного студента – урочисте вітання першокурсників. Всі нарядні зібрались в актовій залі. З вітальними промовами до першокурсників звернулись представники дирекції ННІ лісового і садово-паркового господарства. Розповіли про багаторічну історію та традиції інституту та багатогранне поле діяльності в науковій, спортивній, громадській, культурно-масовій сферах. Також гості із виробництва поділились секретами успіху – це постійна робота над собою, своїм розвитком.

  

  Студентам були представлені наставники академічних груп – порадники, орієнтири та, подекуди, наглядачі на найближчий час. Вони і надали першу інформацію, щодо організації освітнього процесу та техніки безпеки під час занять.
  Обов'язковим елементом в студентському житті є вибір старости та активу групи. Старостою стає один із студентів, і посада ця досить відповідальна. З одного боку староста повинен стежити за виконанням вимог університету і викладачів своїми одногрупниками, з іншого – повинен представляти інтереси своєї групи в навчальній частині і в усіх організаційних заходах. Трохи поспілкувавшись між собою студенти зробили всій вибір активу групи.

  

  Далі за планом «Школа першокурсника – 2023». Тут першокурсники дізнались про цікаві історичні факти Голосіївського району та основне завдання студентів – сумлінне навчання, для якого університет створив усі необхідні умови, включаючи безпекові питання. Увагу присутніх звернули на дотримання дрес-коду для відвідування занять, категоричну заборону паління та вживання ненормативної лексики на території університету. Також ознайомили з роботою наукової бібліотеки та правилами отримання підручників в електронному вигляді, особливостями навчально-інформаційного порталу «Еlearn».

 

  Крім того, ознайомили і запросили до студентських творчих студій та гуртків, у колективи художньої самодіяльності та спортивні секції.

  Підтримувати і допомагати у багатогранному розвитку студента покликаний орган студентського самоврядування – Сенат студентської організації. На зустрічі представники секторів зупинились на своїх обов’язках та ознайомили студентів з майбутніми заходами, які будуть проходити на рівні інституту чи університету.

  Першокурсники також мають можливість долучитись до активної молоді і спробувати себе в якості копірайтера чи займатись дизайном stories, брати участь у флешмобах, наукових конкурсах та олімпіадах, долучитись до культурно-розважальної програми чи волонтерської діяльності.
  Що ж то за студент без стипендії? Але для її отримання окрім відповідного середнього балу потрібно мати стипендіальну карту банку. Тому у визначений час всі зібрались у відділенні. Маючи із собою всі необхідні документи студенти швидко отримали потрібні реквізити.

 

  Про здоровий спосіб життя та фізичну активність підопічні також дбають. За першим покликом, спільно з іншими спеціальностями інституту, зібрали команду та прийняли участь у спартакіаді з футболу.

   

  І не стільки важливий результат, як корисно проведений час, спільна боротьба та вболівання, нові знайомства та згуртованість.
  Головні атрибути студента – студентський квиток та екзаменаційну книжку – традиційно вручили 1 вересня. Із цього року нові студентські квитки крім ідентифікації особи, підтвердження права на пільгову поїздку студента як пасажира в міському та залізничному транспорті, містять безконтактний чип АСОП (автоматизована система оплати проїзду). А це дозволить кожному студентові реалізувати своє право на одержання транспортних послуг, у тому числі з урахуванням пільг, оплачуючи проїзд у міському пасажирському транспорті міста Києва.

 

  Отже, попереду 4 роки навчання – веселі, спортивні, пізнавальні, дружні, трудові і (зрідка!) важкі. Всім наполегливості, старанності, креативності на шляху до обраної професії!


Олександра Горбачова
наставник, доцент кафедри ТтаДВД

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook