Зустріч зі стейкхолдерами – крок до вдосконалення освітніх програм і шляхів співробітництва

27 березня 2023 року
  Суттєвою перевагою ОПП «Журналістика» для здобувачів першого і другого рівнів вищої освіти в НУБіП України є спрямованість на практико-орієнтоване навчання, що надає студентам унікальну можливість отримати необхідні професійні навички. НПП кафедри журналістики та мовної комунікації спільно з профільними членами ради роботодавців постійно в пошуку нових форм співпраці, з метою покращення освітнього процесу та перспективою подальшого працевлаштування майбутніх випускників спеціальності 061 «Журналістика».

  24 березня на засіданні кафедри журналістики та мовної комунікації відбулося обговорення програм із науково-педагогічними працівниками, студентами спеціальності 061 «Журналістика» та стейкхолдерами: Ларисою Гук – журналісткою, президентом спілки аграрних журналістів України; Аллою Діденко – журналісткою, головним спеціалістом відділу комунікації Департаменту інформаційної політики, комунікації та протокольних заходів Секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини; Валентиною Батрак – директор-редактором ТОВ «Медіацентр «Переяславщина»; Аллою Зленко – кандидатом історичних наук, доцентом, завідувачем кафедри соціальних комунікацій, документознавства та інформаційної діяльності Університету Григорія Сковороди в Переяславі; Валерієм Башманівським – кандидатом філологічних наук, доцентом, завідувачем кафедри журналістики, реклами та піару Житомирського державного університету імені Івана Франка; Наталією Шульською – кандидатом філологічних наук, доцентом кафедри журналістики Волинського національного університету імені Лесі Українки.

  Зустріч розпочала вступним словом Марина Навальна – доктор філологічних наук, професор, в.о. завідувача кафедри журналістики та мовної комунікації, гарант освітньо-професійної програми другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 061 «Журналістика», яка радо привітала всіх учасників заходу та скерувала присутніх на обговорення освітніх програм.

  Світлана Харченко, доктор філологічних наук, професор, гарант освітньо-професійної програми першого (бакалаврського) рівня вищої освіти за спеціальністю 061 «Журналістика» закцентувала на нових викликах, що диктує час, а відтак, необхідності тісної співпраці зі стейкхолдерами.

  Далі учасники зустрічі обговорили освітні програми й виробили шляхи співробітництва між кафедрою журналістики та мовної комунікації та потенційними роботодавцями.

  Алла Зленко наголосила на повноті та різноманітності освітньо-професійних програм підготовки фахівців ОС «Бакалавр» і «Магістр» спеціальності 061 «Журналістика» НУБіП України та окреслила їх базові складники: скерованість у царину екожурналістики, забезпечення інформаційного супроводу агробізнесу.

  Лариса Гук та Алла Діденко зауважили на важливості аграрного спрямування в освітньо-професійній програмі з журналістики для магістрів, оскільки фахівців, які спеціалізуються в цьому напрямку в Україні, бракує.

  До обговорення освітніх програм долучився Валерій Башманівський, який до того ж говорив і про можливості підвищення кваліфікації НПП та запропонував викладачам обмінюватися власним досвідом шляхом проведення гостьових лекцій для студентів. Одну з таких лекцій для студентів Житомирського державного університету імені Івана Франка вже провела професор Марина Навальна.

  Валентина Батрак наголосила, що «кожен студент, який володіє базовими навичками підготовки журналістського матеріалу може стати частиною творчої команди ТОВ «Медіацентр «Переяславщина», в якій студенти матимуть змогу не лише набути нових знань та умінь, а й досягти високого професійного зростання».

  Наразі кафедра журналістики та мовної комунікації НУБіП України є організатором та співорганізатором наукових заходів: конференцій, круглих столів, семінарів, які проводяться з метою обміну досвідом підготовки висококваліфікованих фахівців у галузі журналістики для професійної діяльності в сучасних умовах трансформацій медіапростору. Наталія Шульська відзначила високу публікаційну активність студентів НУБіП України і подякувала за тісну та плідну співпрацю.
  До обговорення освітніх програм долучилися й здобувачі спеціальності 061 «Журналістика»: Діана Харчук – магістр першого року навчання; Ольга Ткач, Костянтин Рибалка, Марина Качурина – бакалаври 4 курсу.

  У підсумку Марина Навальна подякувала всім за пропозиції, плідне й результативне спілкування та співпрацю.

Діана Харчук,
магістр першого року навчання
спеціальності 061 «Журналістика»

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook