Парламентський комітет з питань екології визнав НУБіП України базовою установою

10 грудня 2014 року

 10 грудня відбулося засідання комітету Верховної Ради України з  питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи, на якому розглядалися перспективи його діяльності. Голова комітету Микола Томенко запропонував народним депутатам  в якості базової установи визнати Національний університет біоресурсів і природокористування України. 

 
Ректор університету Станіслав Ніколаєнко, директори ННІ лісового і садово-паркового господарства Петро Лакида, Українського НДІ сільськогосподарської радіології Валерій Кашпаров, які були присутні на засіданні, познайомили  депутатів із напрямами діяльності вишу та його можливостями. Було сформовано проект законодавчих ініціатив. Мова йде, зокрема, про подолання наслідків чорнобильської катастрофи, використання радіоактивно забруднених земель другої зони, застосування сорбенту «Фероцин» для знезараження молока, повернення у сільськогосподарське використання земель тридцятикілометрової зони відчуження.
 
Також обговорювалися проблеми забруднення водного середовища, виснаження рибних запасів. У центрі уваги – розробка наукових засад визначення втрат при використанні деградованих малопродуктивних земель і затвердження концепції сталого розвитку України.
 
 
Народних депутатів цікавила проблема створення національної лісової політики України, законодавчої бази, що регламентує діяльність приватного лісівництва, та реформування лісової галузі за європейськими стандартами.
 
Комітет прийняв рішення звернутися до Прем’єр-міністра України та бюджетного комітету з проханням виділити у 2015 році 65 мільйонів гривень для подолання наслідків пожежі на 3-му навчальному корпусі університету.
 
Ольга Наконечна
 
Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook