Студенти ННІ лісового і садово-паркового господарства готові приступити до навчання

10 серпня 2022 року
    Колектив університету, в складних умовах війни, прикладає усі зусилля для якісної підготовки високоосвічених фахівців, важливе місце у якому займає практична підготовка, що безумовно впливає на професійне зростання студента.

    Новий навчальний рік для студентів другого та третього курсів ННІ лісового і садово-паркового господарства (спеціальностей 187 «Деревообробні та меблеві технології» та 205 «Лісове господарство») розпочнеться вже 15 серпня в очному форматі. За результатами опитування студентської організації більшість студентів інституту даних спеціальностей підтримують та очікують на очне навчання. Для студентів спеціальності 206 «Садово-паркове господарство» (2-4 курси) навчання розпочнеться в дистанційному форматі.

    Позиція студентства стала ключовим чинником щодо прийняття рішення про особливості організації освітнього процесу у ННІ ЛіСПГ.
   «Ніколи ще студенти не стикалися з такими викликами, як нині, не витримували такий додатковий тиск. Війна, пандемія та величезні зміни, яких зазнає система освіти, впливають на наше навчання, роблячи наш шлях до професійного успіху більш непередбачуваним. Звичайно ж, при опитуванні у кожного студента виникала суперечка: онлайн чи офлайн? Хтось казав: «Тобто, коли коронавірус, то сидіть вдома! А як війна - швидко до навчання?», в інших питання: «На скільки безпечно їхати до університету?», і таких дилем було безліч. Чимало наших студентів, з прифронтових територій, не можуть повноцінно навчатись в онлайн-режимі через технічні причини. З однієї сторони, сучасні технології миттєво надають нам у розпорядження безмежний світ інформації, але повністю у дистанційний формат навчання призводить також до надмірного стресу та невпевненості у завтрашньому дні» - зазначає Голова студентської організації ННІ ЛіСПГ Андрій Шах

    «Освітній процес укотре зазнає змін. У першу чергу більш актуальними стають питання безпечного простору та освітнього середовища для перебування студентів і викладачів. В межах підготовки до навчального року у нашому навчальному корпусі та гуртожитку ознакували маршрути руху студентів до укриттів, підготували запаси води, медикаментів тощо. Окрім того, 15 серпня в ННІ заплановані спеціальні тренування зі студентами щодо дій під час повітряної тривоги» - зазначає Олександр Михайлович Сошенський.

    «Ми дуже хочемо, щоб наші студенти навчалися офлайн. Для цього ми підготували корпус та гуртожиток. Хочемо, щоб наш кампус був місцем безпеки», – зазначає очільник інституту Петро Іванович Лакида.

    Також директор інституту звертає увагу студентів очної (денної) форми навчання ОС «Бакалавр» на підготовлений спеціальний розклад занять під потреби якісної підготовки фахівців в умовах як воєнного стану, так і в умовах зростаючої небезпеки поширення коронавірусної інфекції. Перший семестр нового навчального року буде непростим з обох ракурсів, тому ННІ готується до потенційних викликів та цінує кожен робочий день, який студенти будуть перебувати в аудиторіях нашого університету.
    «Ми готові за необхідності змінювати форми організації освітнього процесу. Досвід та практики попередніх років показали, що університет готовий швидко адаптуватися до нових викликів. Всі наші дисципліни забезпечені електронними навчальними курсами на порталі Elearn а лекційні та практичні заняття ми організовуємо з використанням платформи Cisco Webex, Zoom, Google Meet тощо», - зазначає Петро Лакида.
   Віримо у нашу перемогу та освіту!

Будьте здорові та бережіть себе і своїх рідних!

Дирекція ННІ ЛіСПГ

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook