Навчальна практика з «Топографії»: підготовка, питання й відповіді

13 липня 2022, 9:00
факультет землевпорядкування

   Вже з 18 липня 2022 року у 88 здобувачів освітньої програми «Геодезія та землеустрій» факультету землевпорядкування розпочинається чотиритижнева навчальна практика з дисципліни «Топографія» - одна з найважливіших компонентів практичної підготовки землевпорядників та геодезистів. Саме тому, лектором потоку кафедри геодезії та картографії, професором Тарасом Євсюковим та керівниками практики доцентами Євгенією Кривов’яз, Оленою Малашевською, В’ячеславом Богданцем та асистентом Яніною Степчук 12 липня 2022 року було проведено установчу зустріч зі студентами першого курсу факультету землевпорядкування, що стосувалася організації проведення навчальної практики з дисципліни «Топографія» та особливостей її проходження в умовах воєнного стану. Відеоконференція відбулася на платформі Zoom.  

   Перш за все, на початку зустрічі, Тарас Олексійович ознайомив учасників освітнього процесу з наказом ректора Станіслава Ніколаєнка про проведення навчальної практики та представив керівників чотирьох академічних груп студентів. Крім того, було запропоновано здобувачам, які наразі мешкають у студентському гуртожитку, проходити практику в очному форматі як це було вже апробовано кілька тижнів тому зі студентами факультету конструювання та дизайну (https://nubip.edu.ua/node/111690).

   Декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков підкреслив, що саме практична складова підготовки студентів є важливою складової освітнього процесу і звернув увагу студентів на демократичний підхід у виборі форми її проходження.
   Після проведеного опитування і оцінювання всіх наявних ризиків студенти першого курсу факультету землевпорядкування виявили бажання проходити практику у змішаному форматі. Зокрема зголосилися проходити в очному форматі 8 осіб з першої групи, у другій - 10, у третій - 11 і четвертій академічній групі -7 осіб. Загалом 36 студентів або ж 41% планують проходи практику очно, при цьому з «рук в руки» переймаючи професійний досвід науково-педагогічних працівників кафедри геодезії та картографії.
   Таким чином, частина студентів планує повернутися до навчального кампусу, практичного розв’язання задач і повного занурення в робочий процес. Інша частина (59%) студентів обрала виконання завдань у дистанційному форматі під пильним керівництвом керівників практики, що також є важливим і зрозумілим за нинішніх обставин.

   Студенти також мали змогу отримати відповіді на всі цікаві їм питання щодо проходження майбутньої навчальної практики. Анну Касіян, Олесю Гурецьку, Марину Чижевську, Максима Христюка, Аліну Нараєвську, Аліну Олексієнко та ін. цікавили умови і вартість проживання у гуртожитку під час проведення навчальної практики, зміст програми практики і терміни її проведення, особливості формування геодезичних бригад, вимоги до звітних матеріалів та багато іншого.
   Декан факультету землевпорядкування Тарас Євсюков і керівники навчальної практики В’ячеслав Богданець, Євгенія Кривов’яз, Олена Малашевська та Яніна Степчук дали вичерпні відповіді та побажали студентам успішного проходження практики, незалежно від обраного формату.

   18 липня 2022 року о 9:00 студенти і керівники академічних груп зустрінуться в аудиторії 112 навчального корпусу №6 для проходження Інструктажів з охорони праці й техніки безпеки, одержання геодезичних приладів та інструментів, отримання завдань та рекогносцировки території.

   Посилання ж до підключення онлайн - https://us04web.zoom.us/j/72553609957?pwd=D3mY-lRtaFw5mEtH2z-Cvckmhq6_Jg.1

Яніна Степчук,
асистент кафедри геодезії та картографії

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook