Виховна робота на факультеті землевпорядкування: підсумки 2021-2022 навчального року

3 липня 2022 року
факультет землевпорядкування
    Виховна робота в Національному університеті біоресурсів і природокористування України є важливим компонентом освітнього процесу, адже вона впливає на формування як професійно значущих якостей здобувачів вищої освіти, так і виховання їхньої громадянської та світоглядної позицій, ствердження ціннісних орієнтирів студентської молоді, зокрема й національно-патріотичне виховання.

     Перш за все, необхідно відзначити, що виховний процес на факультеті землевпорядкування протягом 2021-2022 н.р. відбувався відповідно до затверджених планів і програм виховної роботи, яку проводять наставники академічних груп, органи студентського самоврядування, вихователі у гуртожитку та науково-педагогічні працівники. Безумовно, при цьому було враховано як умови карантинного режиму так і воєнного стану. І тут необхідно наголосити, що саме системна виховна робота, що проводиться в НУБіП України, дозволила організовано відновити освітній процес у березні 2022 року і допомогла вийти з морального та психологічного шоку у якому перебували учасники освітнього процесу упродовж перших тижнів військової агресії. Змістовне дозвілля студентів в університеті, у тому числі й на факультеті землевпорядкування, організовує ректорат, навчально-науковий центр виховної роботи та соціального розвитку, студентська і профспілкова організації, кафедра культурології, кафедра фізичного виховання, кафедра військової підготовки, науково-педагогічні працівники, наставники академічних груп.

     Крім того, важливою складовою виховного процесу на факультеті землевпорядкування є традиційна «Літня школа з геодезії та землеустрою», на якій за підтримки роботодавців факультету проводяться майстер класи щодо використання новітніх приладів, а також геодезичні, інтелектуальні та спортивні конкурси. Такий підхід залишає безліч приємних спогадів у студентів і надає унікальну можливість переймання досвіду від кращих працівників сфери геодезії та землеустрою, а також помірятися силами в різних спортивних змаганнях.


     На початку навчального року діяльність факультету і студентського самоврядування була націлена на проведення культурно-масових заходів в очному форматі. Так, починаючи із зарахування до університету, першокурсників було залучено у різноманітні активності.

 

     Одним з перших традиційних заходів було проведено «Дебют першокурсника», на якому п’ять академічних груп першокурсників змогли проявити свою креативність, командний дух та відкритість до нового етапу у своєму житті – студентства.

     Невід’ємною складовою виховної роботи на факультеті є спортивні змагання, які проводяться на рівні університету або ж організовуються студентським самоврядуванням факультету. Цього року факультет прийняв участь у змаганнях з перетягування канату, кросі, спартакіаді студентів з міні-футболу тощо. В гуртожитку №4 було організовано турнір з настільного тенісу та армреслінгу.
     Йдучи у ногу з сьогоденням факультет організовує та приймає активну участь й у кіберспортивних змаганнях, проведено благодійні турніри – CS:GO та Dota2, PUBG, FIFA та WORLD OF TANKS.




 

     У студентському гуртожитку №4 також організовуються різні цікаві види проведення дозвілля, так вже традиційним стало проведенні гри в «Мафію», організовувалися ігри «Хто я?», «Камінь, ножиці, папір» та «шоу-Підкати». Все це дає змогу зблизити колектив і весело провести час.

     Крім того, студентською організацією факультету були організовані відеопривітання приурочені до «Дня Соборності», «Дня Героїв Небесної Сотні», «Дня визволення в’язнів фашистських концтаборів», «Дня матері», «Дня аварії на Чорнобильській АЕС», «День Перемоги над нацизмом у Другій Світовій війні» тощо. Незважаючи на дистанційне навчання та війну, а також те, що усіх життя розкидало по різним куточкам України і навіть планети, у згаданих відеопривітаннях мав змогу прийняти кожен охочий.

     Також студентською організацією факультету за умов дистанційного навчання часто організовуються різні міні-конкурси на Instagram-сторінці факультету (https://www.instagram.com/fzv_nubip_) та на каналі TikTok  (https://www.tiktok.com/@fzv_nubip). У таких заходах студенти мають змогу проявити креативність, заробити додаткові бали до рейтингу, отримати приємні подарунки та просто поділитися моментами зі свого університетського життя.

     Не залишається без уваги й соціальна сфера діяльності факультету землевпорядкування. За навчальний рік було здійснено десяток соціальних опитувань на актуальні для студентства теми, а також проведено пізнавальні конференції з питань першої медичної допомоги, охорони довкілля, екології тощо.

     За період воєнного стану було організовано та проведено серію благодійних спортивних заходів (футбольні матчі, кіберспортивні турніри, аукціони), в результаті чого вдалося зібрали понад 26000 грн. Зібрані кошти були витрачені на амуніцію та військове спорядження для студентів факультету, які нині захищають нашу країну в лавах Збройних Сил України.

     Підсумовуючи наголосимо, що незважаючи на всі перепони життя 2021-2022 навчальний рік виявився доволі продуктивним і насиченим різноманітними заходами та змаганнями. Виклики сьогодення дають нам розуміння того, що нам потрібно бути постійно готовим до змін, вміти швидко перелаштовуватись та працювати у нових реаліях. Колектив факультету землевпорядкування всупереч всіх викликів активно проводить виховну роботу та готує гідних громадян України.
     Віримо, що в новому навчальному році ми зможемо спільно провести ще більше цікавих та корисних заходів, і головне, в очному форматі.

Все буде Україна!

 

Олександр Шевченко,
заступник декана з навчальної та виховної роботи
Владислава Сільченко,
заступник голови культурно-масового сектору
студентської організації факультету землевпорядкування

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook