Засідання старостату на гуманітарно-педагогічному факультеті: в єдності - наша сила!

12 березня 2022 року

А ви думали, що Україна так просто.
Україна – це супер.
Україна – це ексклюзив.
По ній пройшли всі катки історії.
На ній відпрацьовані всі види випробувань.
Вона загартована найвищим гартом.
В умовах сучасного світу їй немає ціни.
Ліна Костенко

   Згідно наказу ректора Станіслава Ніколаєнка з 14 березня в університеті продовжиться проведення навчальних занять у дистанційному та змішаному форматах за розкладом 2-го семестру 2021-2022 н.р.. Освітній процес доводиться відновлювати в складних умовах, в яких опинилися як студенти та викладачі так їх близькі та рідні. З метою роз’яснень та відповідей на численні запитання студентів, їх батьків, 11 березня відбулось розширене засідання старостату за участі кураторів академічних груп гумаанітарно-педагогічного факультету.

    Старостат розпочався зі зворушливої вступної промови декана факультету Інни Савицької, яка побажала усім присутнім міцного здоров’я та мирного неба над головою. Вона зазначила, що сьогодні наше студентство є яскравим прикладом мужності та людяності, наші студенти вступили до лав Збройних Сил України, територіальної оборони, надають волонтерську допомогу.

   Дорога наша молодь! Людське життя – найцінніший скарб! Бережімо його, бережімо життя своїх рідних, близьких і бережімо нашу рідну Україну! Допомагаймо один одному, підтримуймо, допомагаймо нашим військовим, близьким та друзям надихаймо та боронімо нашу землю! Ми всі прагнемо досягти нашої найвищої мети – перемоги, а задля цього ми маємо відповідально працювати, навчатися, виконувати свої обов’язки. Беззаперечно, навчальний процес має бути безпечним для нас усіх! Навчання в університеті буде здійснюватися лише з урахуванням безпечності людському життю на основі онлайн-навчання. Вам буде надано можливість навчатися: для тих, хто може доєднуватися на заняття за розкладом, будемо проводити заняття через мережу Інтернет на різних зручних платформах у формі «живого» спілкування з викладачем на лекціях, практичних занять тощо; для тих, хто немає такої можливості, надсилатимемо завдання для самостійної роботи із подальшою консультацією з викладачем. Тому навчаймося, працюймо, крокуймо разом до перемоги!

   Заступник декана Ігор Буцик роз’яснив особливості навчального процесу у військових умовах: 1. Якщо у студентів немає можливості через бойові дії здати матеріали вчасно – вони можуть зробити це пізніше. 2. Якщо неможливо приєднатись на лекційне або практичне заняття за розкладом – можна знайти його на ельорні. 3. Сервер дистанційної освіти вже відновлює свою роботу, також є доступ до електронної бібліотеки: посібники, підручники були надіслані старостам раніше. За необхідності – можна звертатись до директора бібліотеки Кищак Тетяни, додаткові матеріали будуть надіслані на поштові скриньки. 3. Студенти завжди можуть звернутись до куратора, до декана, заступників декана з будь -якого питаня.

   

   Заступники декана Вадим Овчаренко, Дмитро Костюк наголосили, що всі викладачі розуміють складну життєву ситуацію і будуть завжди йти назустріч студентам, проте до навчального процесу слід ставитись відповідально. Також вони розповіли про можливість отримання психологічних консультацій щодо подолання кризових ситуацій студентами, аспірантами, викладачами в дистанційному форматі за сприяння Навчально-наукового центру виховної роботи, кафедри психології гуманітарно-педагогічного факультету. (https://nubip.edu.ua/node/106116, https://nubip.edu.ua/node/106218)

   Голова студентської організації факультету Маргарита Гулян підтримала рішення ректорату про відновлення навчального процесу та наголосила на важливості міжособистісній комунікації, адже іноді навіть проста розмова може допомогти заспокоїтися, зняти стрес, закликала студентів та викладачів до активного спілкування. Маргарита процитувала слова Президента України Володимира Зеленського: “Добро завжди перемагає зло, а отже Україна зовсім скоро переможе. Я вірю в це, як і мільйони людей по всьому світу. І зовсім скоро ми повернемось до звичайного життя, будемо відбудовувати нову Україну, ще сильнішу, ніж раніше. Ворог може зруйнувати стіни наших будинків, наших шкіл, наших церков. Може розбити українські підприємства. Але ніколи не добереться до нашої душі, до нашого серця, до нашого вміння жити вільно. І боротися сміливо!”

   

   

   

   Всі скучили за живим спілкуванням, тому лунало багато запитань, пропозицій, уточнень як від студентів так і від їхніх наставників. Домовились: обов’язково зустрітись через тиждень!
   Отже, весь професорсько-викладацький корпус університету, факультету налаштований на допомогу кожному студентові у навчанні, на підтримку в складній життєвій ситуації! Разом ми закладаємо цеглинки цілісності і непохитності нашої Батьківщини! Разом ми сила!! Перемога буде за нами!

 

Вадим Овчаренко,
заступник декана
Маргарита Гулян,
голова студентської організації
гуманітарно-педагогічного факультету

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook