Лабораторії факультету землевпорядкування успішно пройшли атестацію

3 грудня 2021 року
     Постійно діюча комісія з атестації лабораторій, затверджена наказом ректора Станіслава Ніколаєнка, цього тижня завітала до восьми навчальних та навчально-науково-виробничих лабораторій факультету землевпорядкування для проведення їх атестації.

     Завідувачі лабораторій спільно із керівниками кафедр представили лабораторну базу, що використовується в освітньому процесі, ознайомили атестаційну комісію з діяльністю структурних підрозділів, пожежним станом, охороною праці та безпеки здобувачів вищої освіти під час проведення занять.

     Представники комісії під головуванням начальника навчального відділу Ярослава Рудика детально вивчали діяльність лабораторій факультету землевпорядкування. Так, заступник голови комісії, начальник навчального відділу з практичного навчання студентів Олег Бачинський, перш за все, звертав увагу на ефективність використання аудиторного фонду, забезпеченість лабораторних занять робочими місцями, науково-методичним і програмним забезпеченням, розробленими і атестованими електронними навчальними курсами. Доцент кафедри комп’ютерних систем і мереж Дмитро Касаткін та доцент кафедри охорони праці та біотехнічних систем у тваринництві Тетяни Зубок, насамперед приділяли увагу питанням вдосконалення матеріально-технічної бази навчальних лабораторій, забезпеченню якості освітнього процесу, пересвідчувалися, що лабораторії мають необхідні наочні посібники, стенди, комп’ютерну техніку і сучасне програмне забезпечення, а також перевірили відповідність змісту робочих програм дисциплін (силабусів) темам і змісту робіт, що викладаються у лабораторії. Провідний фахівець відділу пожежної безпеки Андрій Пасічник і заступник начальника експлуатаційно-технічного відділу Василь Федорець детально досліджували відповідність умов проведення лабораторних робіт вимогам з охорони праці та безпеки життєдіяльності, виробничої санітарії, електро- і протипожежної безпеки у навчальних приміщеннях.

     Комісія відмітила високий рівень матеріально-технічного забезпечення лабораторій на факультеті землевпорядкування, готовність робочих місць для виконання лабораторних занять, наявність робочих навчальних програм і методичних розробок з дисциплін. Безумовно, використання сучасних комп’ютерних технологій і технічного забезпечення під час лабораторних робіт – це не єдине позитивне, що було відзначено членами комісії. Так, наприклад, завідувач кафедри геодезії та картографії Іван Ковальчук і завідувач лабораторії Валерій Шульженко представили оновлену матеріально-технічну базу – сучасні геодезичні прилади та ряд оригінальних досліджень і розробок, результати яких упроваджені у практику та освітній процес.

  

     Завідувач кафедри геоінформатики і аерокосмічних досліджень Землі Світлана Кохан разом із завідувачем навчально-науковою лабораторією геоінформаційних технологій і дистанційного зондування Ольгою Фроловою надали повну інформацію про використання основного і допоміжного обладнання, програмного, технічного й методичного забезпечення робочих місць студентів. На кафедрі землевпорядного проектування завідувач підрозділу Андрій Мартин і завідувач навчальною лабораторією Зафір Кукушев акцентували увагу на оновленому навчально-методичному забезпеченні. Керівники кафедр управління земельними ресурсами Ольга Дорош та земельного кадастру Наталія Мединська разом із завідувачами лабораторій відмітили свою рішучість у розробці планів подальшого удосконалення та дооснащення діючих підрозділів. Водночас, комісією були висловлені окремі зауваження, встановлені терміни й відповідальні особи з усунення недоліків.

  

     Загалом вісім навчальних і навчально-науково-виробничих лабораторій факультету землевпорядкування успішно пройшли атестацію. Протягом тижня завідуючі лабораторіями активно працюватимуть над усуненням несуттєвих зауважень, що мали місце під час атестації.
     На останок, хочеться висловити щиру вдячність членам атестаційної комісії за професійну та виважену роботу.

Яніна Степчук
старший лаборант
кафедри геодезії та картографії

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook