Викладачі кафедри готельно-ресторанної справи та туризму на Міжнародному онлайн-симпозіумі «Продовольча та екологічна безпека у світових викликах 2025»

11–12 вересня 2025 року викладачі кафедри готельно-ресторанної справи та туризму брали участь у Міжнародному онлайн-симпозіумі «Продовольча та екологічна безпека у світових викликах 2025», що об’єднав науковців, практиків та експертів з різних країн світу для обговорення актуальних викликів і перспектив сталого розвитку.

 

У рамках наукової програми представники кафедри виступили з презентаціями англійською мовою, продемонструвавши власні наукові напрацювання та інноваційні ідеї. 

 

Від авторського колективу, до складу якого увійшли Світлана МЕЛЬНИЧЕНКО, Ірина КУДІНОВА, Стефанія МОСІЮК, Вікторія САМСОНОВА, з доповіддю “ECO-FRIENDLY HOSPITALITY IN THE DIGITAL ERA: TRENDS, TECHNOLOGIES, AND TRANSFORMATIONS” виступив доцент кафедри Сергій НЕІЛЕНКО. У доповіді розкрито сучасні тенденції впровадження екологічно дружніх практик у сфері гостинності, використання цифрових технологій для підвищення ефективності й сталого розвитку готельно-ресторанного бізнесу, а також основні трансформаційні процеси, що змінюють індустрію.


Виступ професора кафедри Оксани МОРГУЛЕЦЬ на тему «STRATEGIC MECHANISMS FOR MANAGING SUSTAINABLE DEVELOPMENT HOSPITALITY INDUSTRY IN UKRAINE» (співавтором доповіді є доцент Наталія БУНТОВА) присвячено глобальним трендам розвитку індустрії гостинності та аналізу її сучасного стану, а також визначенню ключових механізмів сталого розвитку галузі. Принципово важливим є формування нової парадигми сталого розвитку, яка передбачає системну трансформацію управлінських, технологічних, соціальних і правових підходів.


Виступи викликали зацікавлення учасників та сприяли обміну науковими ідеями з міжнародною академічною спільнотою.

Участь у симпозіумі стала цінним досвідом міжнародної співпраці, дала можливість обмінятися науковими ідеями, презентувати власні дослідження, підкреслити важливу роль екологізації й цифровізації у сучасних стратегіях розвитку туризму й індустрії гостинності та ще раз підтвердила активну позицію кафедри готельно-ресторанної справи та туризму у міжнародному науковому просторі, прагнення до впровадження кращих світових практик в освітній процес і професійну діяльність.

 

Ірина КУДІНОВА,

доцентка кафедри готельно-ресторанної 

справи та туризму