Діана Сацюк: Літня франкомовна школа у мальовничих Карпатах – це і навчання, і відпочинок

3 August 2019, 10:24

   Як круто провести літо? Студенти НУБіП України мають великий вибір і багато різних можливостей. Моїми враження про одну з них я хотіла би з вами поділитися.

Parlez-vous français ?

    Я закохалася у французьку мову, коли почула її вперше на парі старшого викладача Наталії Анатоліївни Рудницької. Саме тоді мені стало цікаво, чи зможу я опанувати цю мелодійну мову досконало, тому я прийняла рішення й обрала її як другу іноземну для мого навчання. Задоволена, що зробила саме такий вибір.

    Французька є не тільки мовою кохання та краси, але вона, поряд з англійською, є однією з офіційних мов ООНЮНЕСКОЧервоного Хреста і низки інших міжнародних організацій! За даними організації «Франкофонія», сьогодні французька − основна мова освіти в 35 країнах світу і, послуговуючись нею, знаходять спільну мову між собою 274 мільйони людей.

Camp de français en été

    Завдяки Наталії Анатоліївні нам пощастило познайомитися із професором Бенжаміном Бекнером і асоціацією «Французька без кордонів», яку він очолює. У березні пан Бекнерпрезентував нам проект Міжнародного франкомовного табору для студентів у мальовничих Карпатах.

Et voilà !

    23 липня у Верховині зібралася найкраща команда студентів-франкофонів і викладачів. Протягом дев’яти днів ми мали чудову нагоду вдосконалювати свої знання французької, активно спілкуючись з носіями французької мови під час загальних сесій і роботи в міні-ательє, а також відкриваючи для себе чарівні куточки Карпат та місцеву культуру. Особливо романтичними були вечори, де ми ділилися своїми враженнями та святкували наші перемоги! І загалом, під час стажування я знайшла багато нових друзів, з якими я планую підтримувати зв'язок.

   Нові друзі, цікава програма, яскравий вир подій, актуальність і мобільність, нові пріоритети у вивченні іноземних мов, − все це здобутки літньої франкомовної школи. Адже перекладач має досконало володіти іноземною мовою, знати історичні і культурні традиції носіїв цієї мови, бути ерудованим, мати гарну пам'ять, стійкість до стресів, швидку реакцію, володіти аналітичними здібностями, бути допитливим і красномовним. Команда «Французька без кордонів» щиро допомагала нам в цьому, ділилась своїм досвідом, мотивувала нас до комунікабельності, цілеспрямованості, нових звершень. І вони, безумовно, будуть!

Діана Сацюк, студентка 2 курсу
гуманітарно-педагогічного факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook