Через 25 років після випуску: на агробіологічному факультеті зустрілися випускники університету

February 25, 2019

Студентські роки є особливим періодом у житті кожного хто пройшов цей хоч і нелегкий, але по доброму яскравий, бурхливий та цікавий відрізок молодості. Кожна нова зустріч наповнює серце хвилюючими, незабутніми спогадами про лекції та практичні заняття, недоспані ночі проведені в намаганнях за декілька годин до іспиту вивчити весь матеріал, прогуляні пари, щасливі дні проведені в колі друзів. З теплотою і ніжністю згадуються наші викладачі, їх самовіддана і тяжка праця та бажання зробити з нас не лише високопрофесійних спеціалістів, але і достойних людей.


Випускники відвідали музей НУБіП України

 

Розпочали зустріч із відвідування музею університету. Провідний фахівець кандидат історичних наук Іван Байрак ознайомив із експозицією музею, яка поетапно розкриває історію становлення та розвитку флагмана аграрної освіти України – Національного університету біоресурсів і природокористування України.

 До випускників приєднався ректор університету професор Станіслав Ніколаєнко, який привітав випускників 1994 року з 25 річчям закінчення alma mater та поінформував про високе місце університету у різноманітних рейтингах. Він також зазначив, що цього року університет перетнув позначку бюджету 1 мільярд гривень і за рівнем фінансування займає 4-ту позицію серед українських вишів. Знаковою подією стало приєднання НУБіП до Великої Хартії Університетів. Наразі університет зміцнює свої позиції в світі: у міжнародному рейтингу QS піднявся на 10 позицій, діє 24 угоди в межах програми Erasmus+, студенти виїзджають у провідні виші світу на навчання, а викладачі – на стажування. У НУБіП же навчаються 178 іноземних громадян.

Господарські роботи – і в корпусах, і в гуртожитках (ремонти фасадів і дахів, заміна вікон, капітальні ремонти кімнат і місць загального користування) були направлені на зменшення енерговитрат і економію коштів на них. І це принесло результат: сьогодні вони стали меншими вдвічі.

Продовжили урочисте зібрання, зі слів привітань заступника декана агробіологічного факультету Віталія Коваленка, який коротко розповів чим «живе» факультет сьогодні, про теперішню структуру, кількість студентів і науково-педагогічних працівників, позитивні зрушення, які відбулись за останні роки та про плани на майбутнє.

Зі словами привітань до гостей звернувся завідувач кафедри технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім. проф. Б. В. Лесика Григорій Подпрятов – який від імені наставників даного курсу згадував про ті далекі студентські роки навчання, роль кафедри у формуванні сучасного фахівця та звернувся до випускників з проханням прийняти участь у благодійних акціях з покращення матеріально-технічної бази рідного факультету.

 

Подпрятов Григорій, завідувач кафедри технології зберігання, переробки та стандартизації продукції рослинництва ім.. проф. Б.В. Лесика

 

Привітав учасників зібрання і професор кафедри землеробства та гербології Юрій Манько, який у свій час проводив для випускників лекційні і лабораторно-практичні заняття.

 

Манько Юрій, професор кафедри землеробства та гербології

 

 

Іваненко Сергій, директор департаменту з організації виробництва ТОВ «НВП Укрелітцентр»

Павлюк Наталія, старший науковий співробітник Українського інституту експертизи сортів рослин

 

Смертюк Петро, керівник відділу по роботі з ключовими клієнтами ПрАТ «Агріматко-Україна»

Чикиш Ольга, заступник начальника Роменського управління державної казначейської служби України Сумської області

 

Дуженков Василь, голова фермерського господарства «Дуженков»

Гіщак Володимир, директор International Labour Centre (ILC)

 

Богомол Іван, головний агроном ПАТ «Обухівське»

Сусло Олег, голова ФГ «Біном», голова асоціації фермерів Благовіщинського району Кіровоградської області

 


 Кармазь Олексій, ТОВ «Торговий дім «Насіння» агроном консультант Північно-східного регіону

Кожному учаснику зібрання було вручено ювілейні медалі з  нагоди 25 річчя закінчення агробіологічного факультету.

Випускники у своїх виступах подякували рідній alma mater в особі науково-педагогічних працівників та адміністрації за надані знання, згадали студентські роки і висловили приємне здивування тими позитивними процесами, які відбуваються сьогодні на факультеті та в університеті. Закінчилася зустріч переглядом навчальних аудиторій і лабораторій агробіологічного факультету та дружнім фото на згадку про цей прекрасний день.

 

Олексій Цюк, професор кафедри землеробства та гербології

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook