Актуальність спеціальності «Міжнародна економіка» економічний факультет НУБіП України у сучасних умовах

August 1, 2023
НУБіП України

Останні дні подачі документів тривають. Не виключенням стала і популярна серед абітурієнтів спеціальність 051 «Економіка», освітня програма «Міжнародна економіка». Зважаючи на неабиякий попит вступників на ОП «Міжнародна економіка» науково-педагогічні працівники кафедри глобальної економіки часто обговорюють із майбутніми студентами їх перспективи після навчання, як організований саме процес навчання. Тож сьогодні ми провели розмову з вступником Артуром ПАЛАГУТА, який подав документи на економічний факультет ОП «Міжнародна економіка».

І ми почули думку Артура Андрійовича. Безперечно, ОП «Міжнародна економіка» залишиться досить актуальною у майбутньому. Оскільки наростання глобалізаційних процесів і збільшення взаємодії між країнами створює потребу в фахівцях, які розуміють економічні процеси в міжнародному контексті саме із знанням особливостей аграрного сектору. Це пов’язано із тим, що різні країни співпрацюють у багатьох сферах, таких як торгівля, фінанси, технології та культура. Тож економісти-міжнародники зможуть забезпечити необхідний рівень ведення діяльності в сферах рослинництва, тваринництва, а також проводити аналіз та планування подальших дій для досягнення ефективного співробітництва.

Від освітньої програми «Міжнародна економіка» перш за все, очікую, що отримаю необхідну підготовку з міжнародної економіки з урахуванням особливостей аграрного сектору для того, щоб бути конкурентоспроможним на ринку праці. Ставши економістом-міжнародником надіюсь, що швидко зможу орієнтуватися на закономірності та поточні тенденції розвитку агропродовольчих ринків, їх окремих сегментів. Навчуся базовим принципам прийняття господарських рішень у сфері міжнародних торговельних відносин, розумінню можливостей виходу на глобальні ринки.

Але розкрию невеликий секрет. Найбільше мене привабила перспектива навчатись ще й на базі навчально-наукової лабораторії «AGMEMOD». Бо я часто спостерігав, ще навчаючись в школі, як в ННЛ «AGMEMOD» проводяться навчальні курси, тренінги, семінари, наукові конференції. А коли був День відкритих дверей на економічному факультеті, мені ще й пощастило побувати в стінах такої перспективної і сучасної лабораторії. Особливо мене привабила можливість робити прогнози на агропродовольчих ринках і розробляти заходи, програми і політики в сільському господарстві.

Ось так економічний факультет на чолі з д.е.н., проф. Анатолієм ДІБРОВОЮ та кафедра глобальної економіки і її завідувач д.е.н., проф. Наталія ВДОВЕНКО допомогли мені, як майбутньому студенту зробити правильний вибір.

Тож побажаємо успіхів нашому майбутньому студенту-першоркурснику та чекаємо на заняттях в сучасних, ошатних аудиторіях економічного факультету з 14 серпня 2023 року!

Марина Павленко, асистент 

кафедри глобальної економіки 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook