Наукові досягнення студентів-журналістів

April 13, 2023
На виконання наказу ректора університету від 13.03.2023 №201 «Про проведення І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2022/2023 навчальному році» на кафедрі журналістики та мовної комунікації відбувся І етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Журналістика». За рішенням конкурсної комісії до прилюдного захисту наукових робіт допущено 21 конкурсанта. Це студенти 2 та 3 курсів.

З вітальним словом до колег і учасників звернулася голова конкурсної комісії, завідувач кафедри журналістики та мовної комунікації, професор Марина Навальна. Вона наголосила на тому, що складнощі воєнного часу не вплинули на підготовку журналістів: здобувачі освіти мали змогу продемонструвати свої наукові здобутки в очному форматі. Марина Іванівна відзначила також важливість творчої співпраці студентів із науковими керівниками, побажала конкурсантам успішно захистити свої наукові доробки, набути досвіду для подальшої роботи, позаяк участь у таких заходах – прекрасна нагода випробувати свої можливості, розкрити власний потенціал, збагатитися фахово, отже, й наблизитися до майбутньої нелегкої діяльності.

Професор кафедри Тетяна Семашко ознайомила студентів із завданнями конкурсу, регламентованими Положенням, з-поміж яких – виявлення та розвиток обдарованих студентів, сприяння реалізації їхніх здібностей; стимулювання творчого самовдосконалення студентської молоді; популяризація досягнень науки, техніки та інноваційних технологій; залучення провідних учених, наукових, науково-педагогічних працівників до активної роботи з обдарованою студентською молоддю; формування команд для участі в міжнародних олімпіадах, конкурсах. Тетяна Федорівна схарактеризувала вимоги до поданих робіт, наголосила на важливості здійснення наукового пошуку в системі підготовки висококваліфікованих фахівців.

Конкурсанти виступали з доповідями, проілюструвавши засадничі положення в презентаційному супроводі. Рейтинг претендента на перемогу в конкурсі визначався сумою балів, здобутих за текст роботи та майстерність її публічного захисту.

За рішенням конкурсної комісії переможцями І туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «Журналістика» визнано таких студентів:
1 місце – Гамениця Анна («Український воєнно-політичний медіадискурс 2022 року: історичний контекст, вербалізаційні маркери». Науковий керівник – проф. Степаненко М.І.).
2 місце – Мошківський Владислав («Роль масмедіа у процесі формування стереотипів військової сфери». Науковий керівник – проф. Семашко Т.Ф.).
3 місце – Загоруй Анастасія («Художній репортаж в умовах російсько-української війни: специфіка створення та медійної репрезентації (на прикладі видання “REPORTERS”». Науковий керівник – доц. Адамчук Н.В.).

Бажаємо учасникам конкурсу нових перемог та здобутків!

Анастасія Загоруй,
студентка 2 курсу спеціальності «Журналістика»
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook