Формування національних та духовних патріотичних цінностей у майбутніх захисників нашої держави

12 жовтня 2021, 19:31
м. Київ

     У переддень Дня Захисника України 11 жовтня о 16.00 на кафедрі військової підготовки НУБіП України відбулося вшанування Захисників України всіх часів та Свято військово-патріотичної пісні. Дійство організовано у тісній співпраці з директором ННЦ виховної роботи і соціального розвитку НУБіП України Геннадія Ржевського, проректора з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергія Кваші та завідувача військової кафедри полковника Анатолія Есаулова.

 


      З прийдешнім святом учасників зібрання привітав заступник завідувача кафедри полковник Олександр Максименко. Він зазначив, що кафедра вже більш, ніж 95 років готує висококваліфікованих фахівців для всіх силових структур.

       Про роль і велике значення і місію захисника в історичних і сучасних вимірах, розповів майбутнім офіцерам провідний фахівець відділу виховної роботи і студентських справ Володимир Гонський. Хто вони, захисники України, борці, які сторіччями виборювали її свободу? Він зазначив, що в Законі України «Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у XX столітті» визначено статус захисника. Було продемонстровано відеосюжети історичних подій і мужніх вчинків і самопожертви заради майбутнього нашої країни, на екрані ожили образи визначних діячів українського державотворення та боротьби за її незалежність від козацьких часів до сьогоднішніх днів російсько-української війни на Сході.
         А далі відбувся розкішний флешмоб військово-патріотичних пісень з нагоди Дня захисника України. Лунали козацькі, стрілецькі, повстанські балади, романси та стройові марші. Співали студенти, співали під гітару заслужений діяч мистецтв України Володимир Гонський, доктор сільськогосподарських наук, професор Василь Лопушняк. Василь Іванович також поділився з присутніми своїми думками та спогадами на цю тему.
       На завершення дійства Володимир Гонський подарував найактивнішим курсантам свої книги «Людина і нація. Час воїнів» та книгу Ярослава Федорчука «Волинянин», відзначивши своє захоплення потужним патріотичним запалом курсантів. Навіть після формального закінчення свята присутні довго не розходилися й домовилися продовжити таке спілкування в майбутньому.


Слава Україні! Героям слава!!!

Володимир Гонський,
провідний фахівець відділу виховної роботи
та студентських справ ННЦ Вр і СР
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook