Виховна робота із студентами: відвідування Музею гривні просто неба

12 вересня 2021 року
Поділ м. Київ
    У рамках виховної роботи наставника академічної групи 2 курсу скороченого терміну навчання факультету землевпорядкування Бутенка Є.В 12 вересня студенти відвідали Музей гривні під відкритим небом.
    Рівно 25 років тому, 2 вересня 1996 року президентом Леонідом Кучмою видано Указ "Про грошову реформу" в Україні. Це надзвичайна подія для України, в результаті якої створено один з невід'ємних атрибутів державності — національну валюту, яка поступово замінила старі карбованці. Ось уже чверть століття гривня – це не тільки грошова одиниця, національна валюта, але й символ нашої держави.
    Гривня народилася завдяки грошовій реформі 1996 року, що розпочалася 2 вересня і тривала до 16 вересня. У цей період купоно-карбованці обмінювалися на нову грошову одиницю – гривню. З 17 вересня 1996 року гривня стала єдиним законним засобом платежу на всій території України. За ці два тижні 1996 року Національний банк увів у готівковий обіг банкноти гривні на суму понад 3,1 млрд грн. Зараз в готівковому обігу країни перебуває готівки на загальну суму 594 млрд грн.
      Нам дуже було цікаво слухати не тільки гідів, а й дивитись на 18 інтерактивних стендів про історію гривні, про створення сучасної української валюти, про готівкову та безготівкову гривню.
Не обійшлись ми і без подарунків, адже всі охочі могли підійти до стенду на якому можна було побачити еволюцію гривні та залишити її собі на пам'ять на футболці чи на шопері.
 
 
Владислава Авдєєнко, студентка 5 групи 2 курсу 
Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook