Кафедра фінансів долучилася до акції «Монетки дітям»

6 жовтня 2021 року
     Дитяча онкологія є однією з найгостріших проблем сучасного світу і є однією з провідних причин смертності дітей і підлітків у всьому світі.

     Щодня три сім’ї в Україні дізнаються, що у їхньої дитини рак, і залишаються віч-на-віч з хворобою. Подолати дитячий рак можна лише разом, підставивши плече допомоги родинам онкохворих дітей.
     З 1 по 30 вересня 2021 року за ініціативи кафедри фінансів викладачі, студенти, аспіранти, деканат економічного факультету та школярі спеціалізованої школи І – ІІІ ступенів з поглибленим вивченням іноземних мов № 220 м. Києва долучилися до акції «Монетки дітям», яка ініційована Національним банком України за підтримки Міністерства освіти і науки України спільно з Благодійним фондом «Таблеточки». Ця ініціатива передбачала збір монет номіналом 25 копійок, які будуть використані для допомоги онкохворим дітям.

  

  

     Монети номіналом у 25 копійок вийшли з обігу майже рік тому, але у багатьох вони й досі лежать у скарбничках без діла. Кожна така монета, кожні 25 копійок – це крок назустріч здоровому дитинству для сотень онкохворих дітей.
     Акція “Монетки дітям” ініційована задля того, аби жодна дитина в Україні не помирала від раку. За статистикою, тільки близько 60% онкохворих дітей в Україні одужують. Досвід європейських країн каже, що 75-80% дітей із діагнозами злоякісних пухлин і лейкозів мають шанси знову бути здоровими.

     30 вересня у День пам’яті святих Віри, Надії та Любові зібрані кошти були переказані на рахунок фонду «Таблеточки». Саме в цей день прийнято ходити до церкви і просити про здоров’я.

     Ми раді, що своїм маленьким внеском допомагаємо онкохворим дітям стати сильнішими у тяжкому випробуванні!


Надія Давиденко,
завідувач кафедри фінансів

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook