Карантин – не перешкода для спілкування і навчання англійською!

6 жовтня 2021 року

Під час продовження карантину та введеного «жовтого» рівня епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території більшості регіонів України в Національному університеті біоресурсів і природокористування України продовжуються заняття в очній та дистанційній формі.

Заняття з англійської мови проводяться викладачами кількох кафедр гуманітарно-педагогічного факультету і, зокрема, викладачами кафедри англійської філології, на різних факультетах університету. Навчальний процес в університеті відбувається у змішаній формі: студенти перших та других курсів бакалаврату та першого року магістратури навчалися в аудиторіях від початку навчального 2021 – 2022 навчального року до 17 вересня, а з 20 вересня на заміну їм приїхали студенти третіх і четвертих курсів бакалаврату та другого року навчання магістратури.

Вересень – дуже насичений місяць у студентському житті! Чи не щодня в НУБіП України проводились творчі конкурси, спортивні змагання, майстер-класи, зустрічі з цікавими людьми: науковцями, літераторами, політиками тощо. У цей насичений подіями період, викладачі кафедри англійської філології іноді проводили заняття на свіжому повітрі в екологічних класах ботанічного саду НУБіП України. Так, для студентів другого курсу спеціальності «Облік і оподаткування» економічного факультету було проведено заняття у форматі Speaking Club, а студенти першого курсу спеціальності «Професійна освіта» гуманітарно-педагогічного факультету та спеціальності «Інженерія програмного забезпечення» факультету інформаційних технологій брали участь у шаховому турнірі і розвивали навички діалогічного мовлення англійською.


Теплі дні та період очного навчання для студентів перших і других курсів, нажаль, минув дуже швидко і тепер вони, прикуті до своїх помешкань і гаджетів, продовжують навчання. Викладачам під час проведення дистанційних занять треба виявляти не тільки цифрові вміння, але й винахідливість, творчий підхід для формування іншомовної граматичної компетенції у студентів.

Як показують результати щорічного ЄВІ, студентів-бакалаврів слід готувати не тільки до професійного специфічного спілкування, але й розвивати у них компетенції ситуативного діалогічного мовлення; сприйняття, розуміння і ретрансляції інформації з різних сфер життя людини і соціуму. Для цього викладачі кафедри англійської філології гуманітарно-педагогічного факультету застосовують інноваційні, нетрадиційні підходи у навчанні, у тому числі й у дистанційному. Так, студенти другого курсу спеціальності «Обліку і оподаткування» на занятті з англійської мови під час «розігріву» (Warming up) ділилися інформацією про своїх домашніх улюбленців, тренували навички підготовленого усного мовлення, давали уточнюючі відповіді на запитання своїх однокурсників.

 

Під час віддаленого навчання, важливою є соціалізація студентів і викладачів, їх адаптація до спілкування через гаджети. Через діалоги цікаво ділитися інформацією про свої захоплення та домашніх улюбленців, тим самим отримуючи додаткові сили і натхнення від навчального процесу і спілкування, а здатність дотепно пожартувати, розповісти щось цікаве, виявляється не зайвою для створення доброзичливої атмосфери і згуртування колективу.

Отже, карантин – не перешкода для спілкування і навчання англійською для студентів і викладачів НУБіП України!

Вадим Овчаренко,

доцент кафедри англійської філології
гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України
 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook