Ректорат: завершуємо прийом абітурієнтів, готуємо кампус до поселення та відзначаємо 30-річницю незалежності України

9 серпня 2021 року
     9 серпня під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося чергове засідання ректорату, присвячене проміжним результатам вступної кампанії, підготовці до нового навчального року та плануванню поточної діяльності адміністрації.

 

     Відповідальний секретар приймальної комісії Сергій Ковалевський проінформував про збільшення кількості студентів, які будуть зараховані на перший курс на базі повної загальної середньої освіти, порівняно з минулорічним набором. На 19 серпня заплановане засідання приймальної комісії, де будуть озвучені остаточні показники набору. Проте, до 14 серпня триває прийом оригіналів документів на контрактну форму навчання для вступників на базі дипломів молодшого спеціаліста, до 16 серпня – до магістратури, до 17 серпня – на базі повної загальної середньої освіти. Тож у вступників є ще час зробити правильний вибір на користь НУБіП.

     Проректор з науково-педагогічної роботи та розвитку Сергій Кваша закцентував на роботі Оперативного штабу, профілактиці інфекційних захворювань. 95 місць отримав університет для підготовки аспірантів за державним замовленням. У полі зору – підготовка до поселення студентів нового набору, другокурсників та першокурсників магістратури, яке пройде 23-24 серпня, а також – відзначення 30-річниці незалежності України.

  

     Учений секретар Оксана Барановська проінформувала про підготовку проекту рішення серпневої вченої ради, плану роботи вченої ради на наступний навчальний рік.

     Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук доповів про перебіг співпраці з китайськими партнерами щодо відкриття філії та набору аспірантів.

  

     Начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко проінформував про подачу 10 проектів до участі в конкурсі на фінансування Національним фондом досліджень. Минулого навчального року 56 студентських наукових робіт стали переможцями і призерами всеукраїнського конкурсу. На 20% зросла кількість публікацій в журналах, що входять до міжнародних наукометричних баз Scopus та Web Of Science.

 

    Проректор з навчально-науково-виробничих питань та адміністративно-господарської діяльності Валерій Іщенко проінформував про активні ремонти кімнат для першокурсників, планові роботи на даху другого гуртожитку та спорткомплексі.

     Проректор з науково-педагогічної роботи Василь Шинкарук зупинився на корегуванні навчального навантаження відповідно до набору студентів першого курсу, з урахуванням норми: група бакалаврів 25 осіб, магістратури – 15. За пропозицією проректора підтримано проведення вирівнювального семестру для першокурсників: щотижня дві пари протягом 6 вересня – 8 жовтня з основних предметів – математика, фізика, хімія, біологія. Ці заняття – безкоштовні.

     Підбиваючи підсумки, ректор Станіслав Ніколаєнко дав ряд доручень. Оксані Барановській – узагальнити інформаційні довідки до проекту доповіді ректора на серпневому засідання вченої ради та сформувати з пропозицій проект рішення. Василю Шинкаруку – розробити порядок денний наради із завідувачами кафедр 28 серпня. Сергію Кваші – сформувати графіки проведення посвят в першокурсники, розробити сценарний план відзначення 30-річчя Дня незалежності України, передбачити екскурсії для першокурсників університетом, контролювати набір аспірантів. Валерію Іщенку – сформувати комісію та перевірити всі об’єкти на готовність до нового навчального року та опалювального сезону і провести за результатами нараду, активізувати будівельні та ремонтні роботи, особливо в гуртожитках. Володимиру Отченашку – сформувати план презентації об’єктів університету, які планується представити до Дня знань. Проректорам Валерію Іщенку, Сергію Кваші, директору студмістечка Сергію Стецюку – розробити план компактного розміщення студентів та співробітників, які проживають в гуртожитках, на випадок загострення пандемії та посилення карантинних обмежень.

     Ректорат розглянув і інші питання життєдіяльності університету.

Денис Рудень
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook