Навчатися за освітньою програмою «Управління персоналом» означає реалізувати свій управлінський потенціал!

4 травня 2021 року

Навчання за спеціальністю «Менеджмент» освітньої програми «Управління персоналом» на кафедрі управління та освітніх технологій гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України саме для амбітних, цілеспрямованих, комунікабельних, відповідальних, молодих людей, які бажають стрімкої кар’єри та невпинного професійного зростання на керівних посадах. У нас формують лідерство, творчість, креативність – ключові якості успішного керівника. Ці особистісні якості керівника впливають на розвиток організації чи компанії, адже 80% її успіху залежить саме від діяльності HR-менеджерів. Персонал – головний ресурс компанії. Професійний підбір та навчання персоналу – запорука успіху та процвітання будь-якого підприємства.

Перевагами у навчанні на нашому факультеті у Національному університеті біоресурсів і природокористування України є:

  • новітні методи навчання (тренінги, технології рекрутингу і хедхантингу, скринінгу, HR-брендінгу, метод проєктів тощо);
  • сучасна матеріальна технічна база (комп'ютерні та лінгафонні кабінети, Інтернет тощо);
  • можливість проходження практики у кращих компаніях України та за кордоном;
  • навчальний процес та наукові дослідження у НУБіП України забезпечують більше 1,5 тисячі викладачів і вчених – з них 30 академіків, 240 докторів наук і професорів та 920 кандидатів наук і доцентів;
  • зручне розташування студентського кампусу та розвинена інфраструктура, поруч розташовані станції метрополітену «Виставковий центр», «Голосіївська» та «Васильківська»;
  • активне та цікаве студентське життя;
  • навчання іноземними мовами;
  • можливість продовження навчання за кордоном;
  • можливість отримання подвійного диплома.

«Управління персоналом» надає можливості розвитку та опанування навичками:

  • комунікабельності (ділового спілкування, проведення тренінгів для великої кількості учасників);
  • роботи з конфліктами (попередження і вирішення конфліктних ситуацій);
  • співпраці та взаємодії з різними характерними типами людей;
  • роботи з документацією (внутрішній та зовнішній документообіг);
  • стратегічного мислення;
  • прийняття управлінських рішень (оперативних, тактичних, стратегічних);
  • розробки стратегій професійного розвитку персоналу;
  • інше.

Професійний підбір та навчання персоналу  – важливі складові успіху та процвітання будь-якого підприємства. А управлінець з персоналу (HR) – це професія:

- різнопланова;

HR - це вдалий вибір професійної діяльності для: креативних і творчих, хто бажає напрацювати комунікаційні навички, ділову хватку, розвинути здібності організатора в різних напрямках Human Resource Management  (HR-брендинг, діловий етикет, рекрутинг, тренінги і навчання персоналу та багато інших).

- стабільна;

Широкий вибір робочих місць для  HR-управлінців  та їх стійкий заробіток гарантується обов’язковою наявністю кадрових посад у штаті будь-якого підприємства не лише з числа представників приватного бізнесу, але й на рівні органів виконавчої влади (Міністерство соціальної політики України, відділи пенсійного забезпечення) тощо.

- високооплачувана;

Зростаючий попит на HR-управлінців обумовлює пропозицію високого рівня заробітної плати. Роботодавці з великих підприємств додатково пропонують фахівцям HR привабливі соціальні пакети. Робота управлінців HR на державній службі, крім заробітної плати, передбачає виплату різноманітних надбавок і доплат.

- статусна.

Дипломовані спеціалісти HR мають можливість просуватися по кар’єрній драбині від технічного виконавця до топ-менеджера; їх кар’єрні перспективи пов’язані з керівництвом й організацією роботи колективів, участю у прийнятті державно-політичних рішень у соціальній сфері.

Для підготовки майбутніх управлінців з персоналу (HR)  у НУБіП України створені сприятливі умови. Зокрема, для власного вдосконалення особистісних якостей, вокальних, театральних, музичних здібностей; фізичного розвитку та оздоровлення і формування готовності до організації роботи у сфері менеджменту існують гуртки, клуби, студії, спортивні секції, профільні кафедри тощо, які дають можливість отримання знань, вмінь і навичок та самовдосконалення  на міждисциплінарному рівні, в час практик, поза аудиторних факультетських і загально університетських заходів тощо.

Cвоїми враженнями від навчання за спеціальністю «Менеджмент» освітньої програми «Управління персоналом» на кафедрі управління та освітніх технологій гуманітарно-педагогічного факультету НУБіП України і мріями про кар’єрний ріст поділилися студенти:

Анна Халдеєва: «Я лікар-дерматолог з багаторічним стажем роботи. Вирішала очолити підприємство  - медичний центр «Derm Space» і зрозуміла, що управлінських знань не вистачає. Обрала Національний університет біоресурсів і природокористування України, бо це унікальне культурно-освітнє явище, його значущість ще належить оцінити. Це - університет, що плекає  під своїм крилом інтелектуальну, творчу та креативну  молодь, котра, попри усі перепони, має змогу належним чином розкрити свій науковий та особистісний потенціал. Почавши навчання за освітньою програмою «Управління персоналом», я почала осягати всі тонкощі цього роду діяльності, і тепер вважаю цю професію унікальною. Адже в ній знайшли відображення такі науки, як економіка, менеджмент, психологія, діловодство, маркетинг, право та багато іншого… Мені подобається навчатися у знаних професорів, доцентів кафедри управління та освітніх технологій, на чолі з професором Сергієм Кубіцьким! Я вважаю цю професію ключовою в роботі з організації підприємства».

Анастасія Прокопенко: «Провідним мотивом до вступу на освітню програму «Управління персоналом» для мене стало бажання не затримуватися на кар’єрній драбині, а розвиватися та навчатися далі задля отримання нових знань із управління, аналізу, організації роботи у трудовому колективі. Існує думка, що менеджером з управління персоналом може стати будь-яка освічена людина, йому лише потрібні базові знання і висока комунікабельність. Я вважаю - це не так. Фахівець HR-служби повинен не просто вміти вислухати, але і провести глибокий аналіз, оцінити особливість поведінки, професійну придатність, майбутню успішність працівника. Також йому необхідно володіти економічними знаннями, прекрасно розуміти структуру організації підприємства, вміти мотивувати працівників, розбиратися в роботі маркетингової служби, представляти специфіку діяльності різних компаній і динаміку розвитку ринку праці. Він повинен орієнтуватися у трудовому законодавстві, вміти вести кадрове діловодство. На плечах HR лежить відповідальність за діяльність всього трудового колективу, але така відповідальність не лякає мене, а, навпаки, притягує, адже людина, що володіє цією професією, сприяє працездатності всього персоналу, підвищує його мотивацію, допомагає досягти цілей компанії і цілей кожного окремого працівника. Усвідомлюючи це, ти відчуваєш себе потрібною...»

Олександр Музика: «Маю мрію, здобути науковий ступінь доктора філософії з Наук про освіту в Національному університеті біоресурсів і природокористування України». Я студент спеціальності 073 «Менеджмент» освітньої програми «Управління персоналом». Мій трудовий шлях розпочався з професії вчителя фізичної культури. Педагогічний стаж - 15 років. Упродовж цих років постійно підвищую свою педагогічну майстерність. Неодноразово брав участь у районних та місцевих етапах Всеукраїнського конкурсу «Вчитель року», у 2014 році посів призове місце. Маю дві вищі освіти, але весь час мріяв та планував здобути ще одну кваліфікацію: управителя з персоналу. Так трапилося в житті, що мене запросили працювати заступником директора Фізкультурно-оздоровчого центру «Голосієво», позашкільного навчального закладу фізичної культури та спорту. Для того щоб здобути нові знання, нові знайомства, новий досвід, а також для можливого подальшого кар'єрного зростання, вирішив у 2020 році спробувати вступити до НУБіП України на гуманітарно-педагогічний факультет за освітньо-професійною програмою «Управління персоналом» і не помилився! Фахові поради професорсько-викладацького складу кафедри управління та освітніх технологій допомогли мені зрозуміти головне: щоб бути ефективним керівником і досягати цілей компанії, крім розумових якостей необхідні внутрішній контроль, вміння керувати своїм емоційним інтелектом; вміти налагоджувати роботу як кожного працівника так і компанії в цілому, а найголовніше – вміти направляти команду в єдине русло, перш за все виходячи з потреб своєї компанії, а не конкретних співробітників. Тому самомотивація допоможе у стресових ситуаціях, а вміння конструктивно вирішувати конфлікти допомагає організації розвиватися, знаходити нові рішення і вдосконалюватися. Дякую і всьому керівному складу гуманітарно-педагогічного факультету!»

Ольга Костюченко: «Мені 39 років і я вирішила вступити та отримати нові знання і досвід з управління персоналом. Ще будучи студенткою 18 років тому, я отримала диплом за спеціальністю «Облік і аудит», працювала начальником безбалансового відділення банку, до того часу, як на тривалий період пішла у відпустку по догляду за дитиною… Якщо у вас є мотивація, бажання, стимул, - то вперед!!! Тут цікаві викладачі, які з чіткістю дають нові знання, а головне із зацікавленням проходить кожна лекція  та завжди доступна інформація  під час практичних і самостійних завдань…»


Фрагмент зустрічі-інтерв'ю зі студентами

Інна Резнік: «Чому я обрала НУБіП України? Почнемо мабуть із цінування всіх принад знатного університету: вартість навчання на контракті не може не радувати, тому що вона є однією з бюджетних; науково-педагогічний колектив є титулом знань, а й людський фактор ніхто не відміняв – ввічливість, готовність допомогти, підказати. Відразу відчуваєш, піклування про студентів, спокійна атмосфера, професіоналізм викладачів. Сьогодні  професія управлінця найбільш популярна та поширена в Україні. Особисто мене ця професія дуже зацікавила, я повною мірою усвідомлюю складність роботи. Я вважаю, що професію варто обирати за принципом перспективності.  Управитель із персоналу - це  перспективна професія і перспектива  вимірюється як у грошовому еквіваленті, так і, швидше, у розумінні того, що менеджмент – це стиль життя… Вступивши у 2020 році на освітню програму «Управління персоналом», я отримала якісні знання та реалізувала своє прагнення до самовдосконалення! Дякую!»

Вікторія Купрій, випускниця бакалаврату НУБіП України: «Коли мене запитують, чому я обрала спеціальність «Менеджмент» освітню програму «Управління персоналом», то в голові відразу з’являються кадри зі шкільного життя, коли я організовувала увесь клас на суспільні роботи, допомагала шкільному організатору влаштовувати різні свята, а також коли у таборі була вожатою. Вже тоді я бачила себе  управлінцем. Навчаючись в університеті на бакалавраті, брала активну участь в організації заходів, допомагаючи куратору згуртовувати колектив. Мої одногрупники поважали мою думку та прислухалися до мене, що і надихнуло мене здобувати ще одну спеціальність, яку все ж таки вважаю своєю місією у житті. Що головне у професії управителя з персоналу? Я думаю, що це покликання, а не професія. До цього потрібно мати хист: важко навчитися керувати людьми без стійкого характеру (стержня). Обираючи освітню програму «Управління персоналом», я розуміла, що повинна навчитися добре розбиратися у людях, із першого погляду зрозуміти – підходить мені цей працівник чи ні. Бути психологічно стійкою, ні в якому разі не зриватися на підлеглих та не давати їм засумніватися у мені. Оскільки колектив має велику силу. Дякую науково-педагогічним працівникам кафедри управління та освітніх технологій, керівному складу факультету, що допомогли мені «відточити» набуті упродовж навчання навички та продовжувати удосконалюватися, щоб ставати кращим керівником і бути затребуваною на ринку праці!»


На занятті професорки Тетяни Балановської

Надія Левицька: «Час коли життя надає можливість для навчання, у кожного своє. Я маю дві вищі освіти, які отримала тоді, коли за віком отримували всі і тоді, коли було відчуття того, що потрібно щось змінити. Свідомо, чи тому, що так потрібно, сказати важко. Наразі є потреба вивчити те, що насправді цікавить і потрібно. Працюючи керівником туристичного відділу, знань не вистачило, щоб бути обізнаним у менеджменті підприємства та управляння персоналом. Є помилки і не завжди їх можна вирішити інтуїтивно. Ось тут і потрібні знання у сфері управління персоналом. Вибір ЗВО був ретельним. Переглянула можливі варіанти, де була спеціальність «Менеджмент» освітня програма «Управління персоналом». Вивчаючи програми, відгуки студентів, прийшла до висновку, що Національний університет біоресурсів і природокористування України, є одним із сучасних та такий, який надає можливість отримати необхідні знання (особливо важливим є для студента-заочника). Знайомство із викладацьким складом ЗВО, приємно вразили: викладачі мають наукові звання - доценти, професори... Важливо, що тут студент для викладача – особистість. Якщо стане питання в тому, щоб порадити своїй донечці заклад вищої освіти, то це буде НУБіП України. Дякую всім викладачам та керівництву за постійне вдосконалення та врахування побажань студентів! Створення нових кафедр, оновлення технологічної бази - це все дає чудову перспективу розвитку Національного університету біоресурсів і природокористування України».

Влада Білоус: «Коли тобі 30, ти починаєш замислюватися над тим, чи достатньо тобі тільки тієї професії та тих знань, які ти отримала раніше?! І коли випала нагода попрацювати в ролі адміністратора з функціями управління кадрами…. «Це моє, точно моє»,- сказала я собі, працюючи на цій посаді. Адже, це вміння спілкуватися із людьми, вміння правильно обрати співробітника (саме для своєї компанії)! Дякуючи професорсько-викладацькому складу, я отримала якісні знання і рух  кар’єрними сходами вгору!»

Світлана Старенька: «Мені подобається навчатися на гуманітарно-педагогічному факультеті, кафедрі управління та освітніх технологій за освітньою програмою «Управління персоналом»! Ця спеціальність змінила мене, тепер при спілкуванні з людьми я оцінюю особистісні якості співрозмовника, аналізую його сильні і слабкі сторони. Намагаюся застосовувати накопичені знання на практиці, і це допомагає мені вирішувати багато повсякденних завдань. Професія «менеджер з управління персоналом» затягує цілком, ти прагнеш бути лідером, тобі хочеться випробувати новий метод мотивації, про який вчора прочитав в професійному журналі, або ж просто перевірити нові навички і вирішити конфлікт у групі. На плечах ейчара лежить відповідальність за діяльність всього трудового колективу, але така відповідальність не лякає мене, а, навпаки, притягує. Усвідомлюючи це, я відчуваю себе потрібною! Тому я і вирішила реалізувати свій потенціал у цій галузі! Дякую викладачам!»


На занятті професорки Ніни Журавської

Ольга Бузян, староста групи: «Чому я обрала та вступила на спеціальність «Менеджмент» освітню програму «Управління персоналом»? Нині така професія, як управління персоналом, досить популярна та поширена в Україні. Особисто мене ця сфера дуже зацікавила. Я повною мірою усвідомлюю складність роботи. Студенти, які вирішили опанувати цю професію, перш за все мають вміти раціонально використовувати свій час. Тут було б доречно процитувати висловлення відомого управлінця Ульріха Зиверта про значення часу: «Уміння розпоряджатися часом поряд із правильним колективом і технікою впливу на людей виступає чинником, що визначає Ваш успіх і невдачі». Дякую викладачам кафедри управління та освітніх технологій, деканату гуманітарно-педагогічного факультету, які допомагають мені оволодіти високою майстерністю у творчій побудові мого життя, індивідуально-особистісного життєвого проєкту. Ця спеціальність – дорога до успіху і шанс до кар’єрного росту! Загалом я задоволена своїм вибором і не уявляю себе студенткою іншого університету. Я впевнена, що зробила правильний вибір!»

Дуже приємно чути гарні слова про роботу науково-педагогічних працівників кафедри. Студенти-заочники, це ті люди, які в основному працюють та мають бажання отримати знання, що відразу застосовують на практиці, це ті люди, яким не варто розповідати про потребу навчатися. Сучасні технології НУБіП України дозволяють отримувати інформацію в повному обсязі, навіть під час пандемії. Освітній процес налагоджений так, що студент завжди може переглянути лекції, практичні заняття, робочу програму, силабус, інше навчально-методичне забезпечення ЕНК та отримати зворотній зв'язок із викладачем. Одним із важливих факторів, вибору ЗВО для студентів заочного навчання, ділових людей, було й те, що після закінчення закладу освіти та отримання диплому магістра за освітньою програмою «Управління персоналом», є можливість працевлаштуватися на Державну службу.

Профорієнтація сьогодні найбільш актуальна проблема. На кафедрі управління та освітніх технологій, очолюваної  професором Сергієм Кубіцьким, вся робота науково-педагогічних працівників підпорядкована загальній меті, змісту та пріоритетним напрямам профорієнтаційної роботи в Університеті, Києві та в Україні. Спрямування навчальної, виховної роботи на нашій кафедрі відбувається на виконання завдань профорієнтаційної роботи.

Для науково-педагогічних працівників кафедри важливо усвідомлювати, що «Даючи – ми багато отримуємо. Забуваючи про себе – себе знаходимо…» (З молитви Святого Франциска).

Ця робота обов’язково принесе свої плоди. Прийдуть до нашого університету майбутні журналісти, юристи, соціальні працівники, а також, без сумніву, і майбутні управлінці з персоналу (HR) – майбутні фахівці, що   готуються на кафедрі управління та освітніх технологій. Кадри, які так потрібні Україні. Радіємо з того, що спільно робимо гарну справу. Працюємо на благо кафедри, рідного університету й України!

Ольга Бузян,
староста групи ЗФН «Управління персоналом»,
Ніна Журавська,
професорка кафедри управління та освітніх технологій,
Тамара Ковальчук,
доцентка кафедри управління та освітніх технологій

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook