Студенти коледжу - учасники науково-практичної конференції

18 березня 2021 року

18 березня 2021 р. студенти коледжу взяли  активну участь  у ІІІ Міжнародній науково-практичній студентській конференції «Фінансові механізми сталого розвитку України в умовах сучасних викликів», організованій викладачами кафедри фінансів НУБіП України. Конференція проводилася в онлайн-режимі у хмарному сервісі Zoom, у якому мали можливість представити свої дослідження здобувачі освіти  Ганна Козиревич, Марія Сорока та Віталіна Кузьміч.  Тематика конференції висвітлила широкий спектр проблем, а саме: фінансової теорії в умовах сучасних викликів, управління державними фінансами, формування сучасної податкової системи в Україні.

Велике зацікавлення учасників зібрання викликала доповідь Віталіни Кузьміч (науковий керівник Гурська Л.Л.) на тему: « Фінансове забезпечення інвестиційної діяльності», в якій студентка охарактеризувала фінансовий стан лідера та експортера №1 в українській пиво-безалкогольній галузі ПрАТ «Оболонь» - сучасної компанії, що здійснює виробничу діяльність відповідно до світових бізнес стандартів.

Змістовним був і виступ Марії Сороки (науковий керівник к.е.н. Речка К.М.), яка досліджувала  сучасні проблеми управління державними фінансами.  Актуальність порушеної теми не викликає сумнівів, адже вивчення стану, розуміння проблем та пошук перспективних шляхів щодо удосконалення системи управління державними фінансами сприяє побудові ефективної фінансової політики держави, націленої на соціально-економічне зростання й покращення добробуту її громадян.

Не менш актуальною на сьогодні була і доповідь студентки 3-го курсу спеціальності 072 «Фінанси, банківська справа та страхування»  Ганни Козиревич на тему: «Валютний курс та фактори впливу на його зміну» (науковий керівник Чайка Л.В.). Студентка узагальнила  основні фактори впливу на зміну валютного курсу в Україні, до яких відносяться експорт, імпорт, темп зростання ВВП, купівельна спроможність населення, процентні ставки за вкладами в національній валюті, грошова маса, та визначила направленість впливу кожного із факторів на тенденції зміни валютного курсу.

Секційне засідання пройшло на високому організаційному, науково-технічному рівні, з великим зацікавленням студентської молоді.  Після обговорення доповідей та дискусій  студентки коледжу були відзначені дипломами.

На завершення конференції д.е.н., професор, завідувачка кафедри фінансів НУБіП України Надія Давиденко побажала її учасникам  подальших наукових здобутків та запросила студентів до активної співпраці.

Світлана Іванова,

голова циклової комісії фінансово-економічних

та облікових дисциплін


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook