Термінове позачергове зібрання Оперативного штабу: готуємося до локдауну

1 квітня 2021 року
     Оперативний штаб Національного університету біоресурсів і природокористування України з профілактики коронавірусних захворювань та упередження їх розповсюдження вимушений був сьогодні з самого ранку зібратись в повному складі на термінове позачергове своє засідання.

     За тимчасової відсутності очільника штабу проректора, академіка Сергія Кваші, який у складі державної делегації України знаходиться у відрядженні в закордонному дружньому Таджикистані, це зібрання розпочав начальник навчальної частини Віктор Шевчук. Оперативний штаб всебічно вивчив і глибоко проаналізував ситуацію, що наразі склалася, з метою визначення оптимального подальшого режиму життєдіяльності університету в екстремальних умовах та надання необхідної інформації ректору Станіславу Ніколаєнку для його відповідного наказу щодо життєдіяльності університету в умовах жорсткого локдауну.

     Директор Оздоровчого центру НУБіП України, лікар Вячеслав Крупка проінформував членів штабу про стрімке загострення коронавірусної ситуації в цілому в Україні, а надто в Києві. Третя хвиля розповсюдження коронавірусу призвела, за оцінкою глави Міністерства охорони здоров'я Максима Степанова, до критичної ситуації. Зафіксовані рекордні показники захворюваності. За останню добу, 31 березня, в Україні виявлено 17 569 нових випадків захворювань на COVID-19. А в антилідерах опинилась столиця. За станом на ранок четверга, 1 квітня, в Києві, за минулу добу, зафіксовано найбільше нових заражень коронавірусом – 1150 випадків. З них – 112 в нашому Голосіївському районі.

     Зросла кількість втрат людей від ускладнень коронавірусу, як і підозр на захворювання та на пневмонії. Тільки за останню добу госпіталізовано в лікарні Києва 160 чоловік з підтвердженим діанозом та 571 людина з підозрами на це захворювання або з пневмоніями. Лікарні, відведені для таких хворих заповнені, незважаючи на те що до 6169 ліжок для них щойно додано ще 236. Подальша коронавірусна ескалація може призвести до колапсу медицини в Києві. Тому київська влада, під керівництвом мера міста Віталія Кличка. оприлюднила ріщення про запровадження жорсткого локдану в столиці з 5 квітня до 16 квітня, як мінімум. Подібні заходи у всій державі вже зініцюував і Уряд України. Це регламентує суворі обмеження на території столиці.

     Додатково до онлайн-навчання вишів, закриваються школи і дитячі садки. Весь пасажирський транспорт – і наземний, і метро – буде здійснювати перевезення за спеціальними перепустками, виключно персоналу підприємств й установ критичної інфраструктури. Керівники всіх інших установ повинні організувати роботу своїх працівників на відстані, або надати їм відпустки.
     Заклади харчування мають право тільки на відпуск своєї продукції на винос або доставку її за замовленням. Конторль за суворим дотриманням цих вимог повинні здійснювати правоохоронці. Але найдійовіший контроль – це наша спільна суспільна свідомість, дисципліна і сумлінність. Іншого виходу просто немає, бо тільки так ми здолаємо цей непростий виклик.

     Вже більше року в нашому університеті всі ці вимоги і вся необхідна санітарно-протиєпідемічна робота виконується безумовно. За цим стоїть дійове піклування про здоров'я студентів і працівників НУБіП України. Під керівництвом ректора академіка Станіслава Ніколаєнка, за участю зініційованого ним Оперативного штабу з профілактики захворювань на коронавірус та упередження їх розповсюдження, в університеті і надалі буде здійснюватися потужна антикоронавірусна програма заходів і дій в студентському містечку, у всіх корпусах та функціональних підрозділах.

     На цих питаннях Оперативний штаб загострив сьогодні всю увагу, а також відповідних служб, бо це потрібно, перш за все, нам самим, всьому колективу молоді і наставників. До того ж, НУБіП України у всьому і завжди був, є і повинен бути прикладом для інших! Будемо здоровими, успішними і щасливими!

Вячеслав Крупка,
лікар, член Оперативного штабу НУБіП України

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook