Бажаємо бути щасливими!

1 квітня 2021 року

      Щороку кожного 20 березня у світі відзначають Міжнародний день щастя, який був заснований у 2012 році Організацією Об’єднаних Націй. Основною метою цього дня є підтримати ідею прагнення до щастя як загального почуття для всіх людей нашої планети, у зв’язку з чим засновники закликають усі країни спрямувати зусилля для поліпшення добробуту кожної людини.

     Дата святкування була обрана не випадково. 20 березняДень весняного рівнодення, коли день дорівнює ночі і сонце світить однакову кількість часу майже на всій території земної кулi. Таким чином, цей день символізує однакове право на щастя кожного мешканця земної кулі.

      У вівторок, 23 березня студенти 2 курсу 2 групи СТН разом з наставником групи доєдналися до святкування дня щастя і провели диспут на тему: «Що таке щастя?».

     Спочатку Світлана Михайлівна нам розказала про походження цього дня, де зазначила, що ініціювали святкування Міжнародного дня щастя жителі з невеликої гірської країни, яка розташована у Східних ГімалаяхБутан. Бутан є єдиною у свiтi країною, яка в 1971 роцi розробила і до сьогоднішнього дня керується концепцією Валового національного щастя (ВНЩ). На відміну від Валового національного продукту (ВНП), Валове національне щастя — це міра якості життя, що спирається у першу чергу на духовні та психологічні, а не на матеріальні цінності.

Ми дискутували з приводу розуміння щастя людьми різного віку, різного соціального стану і різної статі.

      Також, кожен зі студентів висловив свою думку і розуміння слова «Щастя». Не дивлячись на те, що у кожного зі студентів бачення щастя було своє, але усі зійшлися на думці – важливим елементом щастя кожного є власне здоров’я та здоров’я рідних, мабуть до цього висновку нас підштовхнула непроста епідеміологічна ситуація у нашій країні і у цілому світі.

    Дуже приємно, що у нашій країні формулою щастя переймається один з найбагатших мешканців нашої держави – засновник і власник Агроіндустріального комплексу «МХП» Юрій Косюк. Його роздуми і висловлювання з приводу щастя часто можна зустріти у соцмережах та безпосередньо на сторінці «МХП».

       Виявляється, що тема щастя – дуже цікава тема і про неї можна дискутувати вічно, але я вважаю, що у кожного щастя своє. То ж бажаю усім бути щасливими - щасливими по-своєму.

Марія Моголюк,
студентка 2 курсу 2 групи СТН
Світлана Базиволяк,
наставник 2 гр., 2 курсу СТН

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook