Директор національного заповідника на Херсонщині прокоментував збільшення штрафів за підпал сухої трави

31 березня 2021 року
Відкритий ліс

Президент Володимир Зеленський підписав закон про посилення захисту лісів та запобігання пожежам на землях лісового та водного фонду, який встановлює заборону на спалювання сухої трави в цих зонах.

За новим законом, заборонено випалювати траву з порушенням встановленого порядку, сухої рослинності у прибережних смугах, вздовж річок, морів, морських заток і лиманів, навколо водойм та на островах, у середовищі розмноження та на шляхах міграцій тварин.

За знищення або пошкодження рослинності передбачений штраф розміром від 3 060 до 6 120 гривень, а для посадових осіб — від 15 300 до 21 420 гривень. Якщо підпал трави стався на території заповідних зон, то штраф становитиме від 6120 до 12 240 грн.

«Збільшення сум штрафів за недотримання правил пожежної безпеки та навмисний підпал сухої трави – це дієвий захід боротьби із пожежами в області, які знищують ліси, рослинний степовий покрив, екосистеми з їхніми мешканцями. Заборона на випалювання сухої трави сприятиме збереженню природного середовища», – прокоментував директор НПП «Кам’янська Січ» Сергій Скорик.

 

Джерело: Відкритий ліс. https://www.openforest.org.ua/161424/

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook