Результати проведення VІ-го Міжнародного науково-практичного семінару «Розвиток біоенергетичного потенціалу в сільському господарстві»

22 березня 2021, 15:30
кафедра економічної теорії

   Проблеми формування та розвитку біоенергетики є важливим загальнодержавним завданням, оскільки тут тісно переплітаються економічні, соціальні та екологічні питання, що потребує врахування багатьох складових: сировинного біоенергетичного потенціалу, енергетичних ринків, екологічної рівноваги, продовольчої і цінової безпеки тощо. 

   VІ-й Міжнародний науково-практичний семінар «Розвиток біоенергетичного потенціалу в сільському господарстві», що відбувся 18-19 березня 2021 р. у м. Київ за ініціативою НДІ економіки і менеджменту, кафедри економічної теорії та навчально-наукової лабораторії економічної теорії та біоекономіки НУБіП України був присвячений дослідженню цих та багатьох інших питань. У семінарі через онлайн-платформу та в режимі перегляду онлайн-трансляції у реальному часі загалом долучились понад 50 учасників, серед яких були науковці, представники бізнесу, спеціалісти в даній галузі.
   З вітальним словом, в якому було відзначено надзвичайну актуальність наукового зібрання, виступив директор НДІ економіки і менеджменту, завідувач кафедри економічної теорії НУБіП України Талавиря М.П.




   Став уже традицією виступ голови Біоенергетичної асоціації України Гелетухи Г.Г., який окреслив стан та перспективи розвитку біоенергетики в Україні, навів цікаві факти про обсяги споживання енергії з ВДЕ, структуру загального постачання первинної енергії та ознайомив учасників семінару із Концепцією Global 100 RE Ukraine щодо переходу України на до кліматичної нейтральності.


   Професор НУБіП України Скрипник А.В. виступив з доповіддю щодо розвитку енергетичного ринку України. У своєму виступі він підняв дуже актуальне питання стосовно ролі держави у регулюванні діяльності цього ринку.



   Слід відзначити активність здобувачів вищої освіти ступеня доктор філософії, які у рамках даного семінару здійснювали апробацію своїх наукових досліджень. Зокрема, Нам'ясенко Юрій окреслив перспективи використання систем збереження електроенергії сільськими домогосподарствами та аграрним бізнесом. Войтовська Яна поділилася міжнародним досвідом молодіжних ініціатив як основи розбудови біоекономіки. Лошакова Юлія запропонувала перелік показників, котрі визначають екологічні аспекти сталого розвитку регіону.


   Активну участь у семінарі взяли студенти, Карпенко В., Іщенко Н., Моргун А., Шохіна Ю., Тоюнда А., Щегельська Д., Балюк О., Коваль І., Коваль О. та інші.
  Організаційний комітет висловлює подяку усім учасникам, котрі долучилися до проведення міжнародного науково-практичного семінару.

МАТЕРІАЛИ ДОПОВІДЕЙ VІ-ГО МІЖНАРОДНОГО НАУКОВО-ПРАКТИЧНОГО СЕМІНАРУ

Віра Бутенко,
д.е.н., доцент кафедри економічної теорії

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook