Сучасні безпілотні технології студентам магістратури ОП «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві» представила компанія DroneUA

19 березня 2021 року

 Освоєння нових технологій у агрохімсервісі неможливе без постійного моніторингу новинок на ринку технічних засобів, нових рішень. Студентам магістратури, що навчаються за освітньою програмою «Агрохімсервіс у прецизійному агровиробництві», це особливо актуально. В рамках освоєння навчальної дисципліни «Агрохімічний дистанційний моніторинг фітоценозів» була проведена ознайомча екскурсія, на якій студентам представили сучасні безпілотні засоби і рішення для аграрного - і не лише - сектору. Таку можливість надала компанія DroneUA, що є офіційним імпортером безпілотних засобів світових лідерів DJI, XAG, AgroCares, інших. А головне, DroneUA - це компанія, що не зупиняється в пошуку оптимальних рішень, в розвитку техніки й технологій. Їм притаманні базисний підхід, глибока аналітика, постійне савдосконалення.

    Нашу групу привітно зустрів директор і головний організатор DroneUA Валерій Яковенко. Валерій розповів про загальні тенденції в роботі компанії, актуальність підготовки для аграрного сектору фахівців, які володіють технологіями прецизійного виробництва. Після запросив ознайомитися з роботою відділень компанії й арсеналом обладнання.

    Саму екскурсію, з детальним супроводом, провів працівник компанії Максим Якимович. Максим, після отримання диплома бакалавра з агрономії в ННІ неперервної освіти і туризму НУБіП України, обрав для подальшого навчання магістерську програму з прецизійного агровиробництва на кафедрі агрохімії та якості продукції рослинництва. 

     Безпілотні системи найрізноманітнішого спрямування й призначення – для робота в небі, на землі й під товщею води – все можна було оглянути, почути про технічні характеристики, особливості експлуатації, досвід використання. 

 

     Цей захід був цікавим, змістовним і, безперечно, корисним для майбутніх фахівців прецизійного агровиробництва.

Висловлюємо слова щирої вдячності компанії DroneUA, її директору Валерію Яковенко за надану можливість, Максиму Якимовичу – за цікаву екскурсію.

Наталія Пасічник

доцент кафедри агрохімії  та якості продукції рослинництва ім. О.І. Душечкіна

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook