Відкрита лекція з ветеринарної токсикології доцентом Григорієм Бойко прочитана на високому рівні

27 лютого 2021 року

25 лютого 2021 р. кандидат ветеринарних наук, доцент кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії Григорій Бойко провів відкриту лекцію з навчальної дисципліни «Ветеринарна токсикологія» на тему «Токсикологічна характеристика фосфорорганічних і хлорорганічних сполук» курсантам 4 року навчання ОС «Магістр» спеціалізації «Ветеринарне забезпечення військ (сил)» факультету ветеринарної медицини. Присутність студентів була 100 %.

На лекції були присутні завідувач кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії, доцент Вадим Іщенко, завідувач кафедри ветеринарної гігієни імені професора А.К. Скороходька, доцент Марія Кучерук, науково-педагогічні працівники кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії, доценти Юлія Палиця та Ірина Деркач. Також лекцію відвідала відповідальна за проведення відкритих лекцій на факультеті ветеринарної медицини, доцент кафедри терапії і клінічної діагностики Наталія Бойко.

Тема проведеної лекції актуальна, оскільки пестициди широко використовуються у сільському господарстві в якості гербіцидів, для дезінсекції складських приміщень і обладнання та у ветеринарній медицині, в якості інсектицидів та акарицидів.

За час лекції було висвітлені такі питання: класифікація, механізм токсичної дії на організм тварин, лікування тварин та заходи профілактики отруєнь тварин фосфорорганічними і хлорорганічними сполуками.

Викладач виявив добре володіння матеріалом, лекція була доступною і зрозумілою для студентів. За результатами анкетування було відзначено, що лекцію прочитано на високому рівні.


Завідувач кафедри фармакології, паразитології і тропічної ветеринарії, доцент Вадим Іщенко

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook