Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва та ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження розпочали співпрацю у сфері енергоефективності

26 лютого 2021 року
    Україна як член Енергетичного співтовариства у рамках впровадження вимог директив Європарламенту та Ради ЄС з підвищення енергетичної ефективності взяла на себе зобов’язання впроваджувати стандарти, спрямовані на зменшення енергоємності виробництв та енергоспоживання у житлово-комунальному секторі.

     За участю Навчально-наукового інституту енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України відбулась нарада-семінар «ЕНЕРГЕТИЧНИЙ МЕНЕДЖМЕНТ ТА ПІДВИЩЕННЯ ЕНЕРГОЕФЕКТИВНОСТІ В ЖИТЛОВО-КОМУНАЛЬНІЙ СФЕРІ», яку організувало та провело Комунальне підприємство «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва» із залученням свого інженерно-технічного персоналу.

     Актуальність проведення заходу продиктована зростанням платежів за комунальні послуги, підвищенням тарифів та потребою модернізації житлового фонду. Саме на цьому у вступному слові наголосив Сергій Вітковський, в.о. директора комунального підприємства, який має великий управлінський досвід з впровадження енергоефективних заходів у міській інфраструктурі.

     Для ефективного вирішення питань енергозбереження керівництво комунального підприємства має на меті залучити науковців та фахівців для реалізації проектів у сфері енергозбереження.

     Важливою інформацією, щодо стану систем енергозабезпечення на підприємстві поділився головний інженер Віталій Столяр.

     ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України, як один з базових освітньо-наукових центрів з підготовки фахівців за спеціальностями «Електроенергетика, електротехніка і електромеханіка», «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології» і «Теплоенергетика» відгукнувся на пропозицію щодо партнерської співпраці.
     Від інституту на семінарі-нараді виступили: директор Віктор Каплун, керівник вимірювальної електротехнічної лабораторії Віталій Наливайко, сертифікований енергоменеджер Євген Антипов, керівник проектного бюро Андрій Петренко.

     Представники навчально-наукового інституту поінформували присутніх про сучасну науково-дослідну та лабораторну базу з проведення комплексних енергетичних обстежень будівель, спеціалізоване програмно-технічне забезпечення для виконання енергоаудитів, проектних робіт та сертифіковану електровимірювальну лабораторію, свої науково-інноваційні розробки, спрямовані на зменшення енергоємності виробництв та енергоспоживання у житлово-комунальному секторі. 

     Учасники наради обговорили перспективні механізми для впровадження систем енергоменеджменту, зменшення навантаження на місцеві бюджети. Досвід впровадження таких інструментів потрібно поширювати шляхом сприяння реалізації проектів з енергоефективності та енергозбереження в житлово-комунальному господарстві. Очевидною і актуальною є активна діяльність з наукового та фахового супроводу енергоефективних заходів.

 

    На завершення, учасники семінару-наради окреслили коло виробничих питань, які потребують нагального опрацювання. Домовились, що інженерна служба КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Дніпровського району м. Києва» найближчим часом підготує технічне завдання для виконання енергетичних обстежень із залученням фахівців ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження НУБіП України.


Марина Гачковська,
старший викладач кафедри автоматики
та робототехнічних систем
ім. акад. І.І. Мартиненка

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook